Risc uriaș pentru cei care refuză vaccinarea! Riscul de infectare este de peste 2 ori mai mare decât în cazul celor vaccinați.

Iar vaccinurile dau niveluri de anticorpi chiar și de 10 ori mai mari, în comparație cu a celor care au trecut deja prin infecție și imunitate naturală, arată Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică.

Risc uriaș pentru cei care refuză vaccinarea! Probleme cu nivelul anticorpilor

Cherecheș susține că persoanele nevaccinate, care au avut COVID-19, se pot infecta mai repede decât cele vaccinate.

Mai mult, nivelul de anticorpi obținut prin vaccinare este chiar și de 10 ori mai mare decât cel obținut prin infectare, spune acesta.

Răzvan Cherecheș spune că riscul de infectare este de peste 2 ori mai mare în cazul persoanelor nevaccinate.

„Întrebare – dacă am avut deja infecția COVID-19, mai are sens să mă vaccinez? Răspuns – DA! Persoanele nevaccinate care au avut anterior infecția COVID-19 au un risc de reinfecție de 2,34 ori mai mare în comparație cu persoanele vaccinate”, a explicat Răzvan Cherecheș pe Facebook.

”Vaccinurile dau niveluri de anticorpi chiar și de 10 ori mai mari, în comparație cu a celor care au trecut deja prin infecție + imunitatea naturală scade relativ repede la multe persoane.

Persoanele care au trecut prin infecție și au fost vaccinate cu o singură doză de vaccin cu ARN mesager au avut niveluri de anticorpi de 100 de ori mai mari”, a precizat Cherecheș.

Concluzia expertului este că persoanele care au trecut prin boală ar trebui să se protejeze prin vaccinare, arată antena3.ro.

INSP: 77% din decese au fost la persoane nevaccinate

În context, INSP a raportat că 81% din cazurile de COVID înregistrate săptămâna trecută și aproape 77% din decese au fost la persoane nevaccinate, iar 23% dintre persoanele care au murit erau vaccinate cu prima doză.

Astfel, în săptămâna 2 – 8 august, 48.6% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Constanța, Ilfov și Timiș. 81.2% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

46.2% din totalul deceselor au fost înregistrate în Iași, Prahova, Teleorman, Vrancea și Argeș.

76.9% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 23.1% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. De asemenea, 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbați. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.