Este vorba despre Gabriel Oprea, fostul vicepremier și actual preşedintele UNPR care a susținut că Ponta trebuie să se ridice în picioare când îi aude numele, potrivit Mediafax. El a precizat că partidele foştilor premieri Victor Ponta şi Dacian Cioloş sunt „partide de Intelligence”, astfel că au deja în sondaje două cifre. 

„Am lucrat cu Victor Ponta, chiar i-am botezat şi copilul, e un om foarte deştept, serios, a avut o guvernare bună, la care şi noi am pus umărul. Cred că Victor Ponta, în primul rând, când îmi aude numele, trebuie să se ridice în picioare fiindcă eu am fost serios, am fost de cuvânt, nu l-am trădat şi poate şi mi-am schimbat destinul datorită lui Victor Ponta. (,,,) În politică nu excludem nicio alianţă. Poate fi şi cu Victor Ponta”, a declarat Gabriel Oprea, într-o conferință de presă susținută la Borșa, județul Maramureș. 


El a fost întrebat cum de au ajuns partidele lui Victor Ponta şi Dacian Cioloş să aibă deja două cifre în sondaje, deşi abia s-au format. În replică, Oprea a răspuns că „sunt partide de Intelligence”. „Păi vă spun eu cum. Sunt partide de Intelligence. (…) Am spus de Intelligence. Eu sunt militar cu gradele la vedere, ca să fie foarte clar. Eu ştiu ce înseamnă munca de teren”, a spus liderul UNPR. Întrebat, de asemenea, dacă vede o alianţă între UNPR şi Pro România, partid condus de Ponta, Oprea a spus că nu exclude niciun fel de alianţă. În ceea ce privește propria sa formațiune politică, Gabriel Oprea nu a vrut să dea detalii despre scorul pe care speră să-l obţină UNPR la alegerile europarlamentare, însă este de părere că la alegerile locale din 2020, UNPR va lua peste 10 sută, iar la cele parlamentare va obţine un scor cu două cifre care îi va permite intrarea în Parlament.