„În urma avariei care a avut loc la Transelectrica din subordinea Guvernului României, Primăria Capitalei anunţă că mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate.

Astfel, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a informat că temporar în Municipiul Bucureşti nu se poate livra apă caldă.

Avaria a afectat următoarele centrale: CTE Vest, CTE Progresu şi CTE Grozăveşti din subordinea Ministerului Energiei. Ca urmare a faptului că sistemul de pompare nu a fost alimentat cu energie electrică, compania a fost în imposibilitatea furnizării apei calde.

În prezent, sistemul electric a fost repornit, iar alimentarea cu energie electrică a punctelor termice şi repornirea pompelor de circulaţie se vor face gradual pe o perioadă estimată între 6 şi 8 ore”, se arată într-un comunicat al PMB.

Sistemele de semaforizare au fost afectate

PMB a menționat că din cauza avariei, sistemul de semaforizare în sectoarele 5 și 6 a fost afectat timp de 40 de minute.

În prezent, semafoarele funcţionează în condiţii normale, caracteristicile tehnice ale acestora permiţând repornirea automată odată cu remedierea avariei.

Traficul a fost, de asemenea, afectat

Programul de circulație a transportului în comun a fost afectat de către căderea tensiunii pe liniile de tramvai și de troleibuz dar și din cauza traficului îngreunat de semafoarele care nu funcționau.

Astfel, între orele 13,05 – 13,45, în sectoarele 1, 5, 6, au fost afectate zonele Bd. Ghencea, Str. Braşov, Bd. Preciziei, Bd. Virtuţii, Bd. Uverturii, Bd. Timişoara, Bd. Vasile Milea, Şos. Grozăveşti, Calea Giuleşti, Bd. Constructorilor.

Între orele 13,05 – 13,15 o parte dintre tramvaiele liniilor 8, 25, 35 au staţionat fără tensiune, iar între 13,10 – 13,45 tramvaie ale liniilor 11 şi 44 au staţionat pe Calea Giuleşti.

„Semaforizarea din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângaşi, Militari şi Drumul Taberei a fost oprită, ceea ce a dus la dificultăţi în circulaţie, însă, prin eforturile angajaţilor STB SA, nu s-au înregistrat întârzieri faţă de programul de circulaţie”, se menţionează în comunicat.