Softul nedeclarat care controlează emisiile a permis vehiculelor să genereze poluare excesivă, încălcând reglementările legale, susţine EPA. 

Reprezentanţii Fiat Chrysler nu au comentat informaţia. 

Joi, acţiunile Fiat Chrysler listate în SUA au scăzut cu 18%, cel mai semnificativ declin din cursul unei şedinţe de tranzacţionare de la listarea din octombrie 2014. Ulterior, titlurile înregistrau un recul de 17%, la 9,18 dolari, la Bursa de la New York. 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) va produce două noi motoare pe benzină la fabrica sa din Bielsko-Biala, în sudul Poloniei, o investiţie ce reprezintă confirmarea angajamentului producătorului auto faţă de operaţiunile din cea mai mare economie din Europa emergentă, transmite Reuters.

Mateusz Morawiecki, adjunctul premierului polonez, a declarat în noiembrie, pentru agenţia de presă PAP, că FCA ar putea investi până la 250 de milioane de euro (265 milioane de dolari) în acest proiect, care va duce la crearea a sute de noi locuri de muncă. 

Reprezentanţii Fiat Chrysler nu au dat informaţii privind numărul de locuri de muncă şi investiţiile de la fabrica unde vor fi produse în 2018 motoare de un litru în trei cilindri motoare de 1,3 litru în patru cilindri. 

Investigaţiile vin după ce autorităţile de reglementare din SUA au acuzat Volkswagen de instalarea unor sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare. 

Volkswagen, cel mai mare producător auto din lume, a fost acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităţilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susţine Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA).

AGERPRES