România trăieşte periculos. Valul trei al pandemiei loveşte crunt ţara noastră. În acest context, autorităţile au anunţat noi restricţii în toată ţara.

AUR scoate românii la proteste

Nemulţimiţi de noile restricţii cei de la AUR au decis să scoată românii nemulţumiţi la proteste. Deşi acestea sunt interzise în România din cauza pandemiei, George Simion a făcut un anunţ dur pe o reţea de socializare. Co preşedintele AUR a anunţat, într-o postare pe Facebook, noi proteste în România, astăzi, începând cu ora 17.00.

“Astăzi, la 17.00, cu adevărat ne luăm ţara înapoi. În toată România, nu există scuze”, a scris George Simion pe Facebook.

Proteste duminică în mai multe oraşe

Si duminică au fost mai multe proteste în România. Câteva mii de oameni au ieşit în stradă în Constanţa, Timişoara, Brăila, Sibiu sau Galaţi pentru a protesta împotriva Guvernului şi a noilor restricţii impuse pentru a limita efectele pandemiei.

La Galaţi, câteva mii de oameni s-au mobilizat şi au pornit în marş pe marile bulevarde ale oraşului. Protestul a fost unul spontan, iar jandarmii şi poliţiştii nu au putut face nimic pentru a-i opri pe manifestanţi, astfel că i-au escortat pe toată durata marşului.

La Constanţa, aproximativ 800 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii, iar în momentul în care jandarmii i-au anunţat pe organizatori că vor fi amendaţi, oamenii au plecat în marş pe străzile din oraş.

Proteste asemănătoare au fost şi la Brăila sau la Timişoara ori Cluj-Napoca. Oamenii sunt nemulţumiţi de noile restricţii care interzic circulaţia după ora 20.00 în funcţie de incidenţa cazurilor de COVID-19 şi închiderea magazinelor la ora 18.00.

Sursa foto INQUAM / Liviu Chirica