Ionuţ Stroe a explicat de ce AUR nu va putea ajunge la putere

Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a oferit un interviu pentru emisiunea „Proiect de ţară: România”, de la Prima News. Aici, el a vorbit despre ascensiunea AUR și despre șansele acestui partid de a ajunge la putere. Totul în contextul scorului de 23% în sondaje. Totodată, nu a fost evitat nici subiectul „concursului de frumuseţe” dintre Şoşoacă și Simion.

„Scorul luat de 23 procente de acest partid ultra extremist, populist prorus, teoretic, nu i-ar permite accesul la putere pentru că partidele de pe locul doi şi trei ar putea forma o majoritate parlamentară.

Nu cred că vom ajunge în situaţia asta, eu cred că concursul de frumuseţe Şoşoacă-George Simion se va termina până la anul”, a declarat Ionuţ Stroe în cadrul emisiunii „Proiect de ţară: România”, de la Prima News.

Stroe a mai adăugat că „nu crede că şi-ar dori cineva să vadă în România, de altfel un pilon de stabilitate, să vadă manifestări de genul ăsta”. El a oferit totodată și cazurile Slovacia și Polonia și a inclus în scurta analiză și Ungaria, dar și Macedonia.

„Din păcate există în Slovacia, din păcate în Polonia unde partidul Lege şi Justiţie se pare că este favorit pentru alegeri, Ungaria închide un lanţ extrem de periculos din zona UE.

Nici Balcanii de vest nu se simt foarte bine apropo de sentimentul ultranationalist începând cu Macedonia. Din păcate avem Kosovo cu trupele la graniţă. Bosnia, care din păcate este un stat guvernat de o Constituţie cârpită”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Reprezentantul PNL este îngrijorat de realitatea arătată de sondaje

Stroe crede că sondajele sunt „sunt îngrijorătoare”. Tot el adaugă și că „acest ecosistem al dezinformării şi a propagandei ruseşti şi-a atins apogeul”. Drept urmare, PNL consideră că de acum lucrurile se vor „normaliza”.

„Nu cred că vor merge mai mult decât atât, pentru că s-a manifestat în toate alegerile din UE acest sentiment prorus (..) eu cred că lucrurile acestea au trecut şi uşor uşor se vor normaliza. (…) Nu cred că acest parcurs proeuropean al acestui stat poate fi deviat de grupări politice care nu au niciun fel de agendă politică, care nu fac parte decât din acest joc al dezinformării şi al fake news-ului”, a mai spus Stroe.

Stroe nu a evitat nici subiectul liderului AUR, George Simion. În legătură cu acesta a precizat că are un comportament politic „agresiv” care crește în terenul fertil al încrederii scăzute a populației față de mediul politic.

„Sunt oameni care se identifică, care rezonează cu genul acesta de agresivitate, de comportament politic.

Din păcate, acest individ, Simion, evoluează pe un teren fertil, cota de încredere a politicului este una scăzută, ba mai mult decât atât, au existat situaţii în care a fost pus acest mediu politic, mai ales cazurile de corupţie, avem un sistem economic cu probleme, există consecinţe ale războiului din Ucraina, există o inflaţie destul de mare, genul acesta de acţiune politică rudimentară dar foarte agresivă cred că în vremuri tulburi prinde într-o măsură”, potrivit lui Ionuţ Stroe.