Se anunță un protest uriaș în București! Se dorește demisia lui Voiculescu și a lui Arafat

Biroul de presă al Alianței pentru Unirea Românilor a trimis o informare prin care precizează că AUR va susține un protest în fața Ministerului Sănătății. Acesta va avea loc marți, 13 aprilie, ora 18:00. În comunicarea de presă, AUR mai spune că protestul vine în contextul tragediilor petrecute în sistemul de sănătate din România. Cei din Alianța pentru Unirea Românilor doresc demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, și demisia secretarului de stat și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Sistemul de sănătate a fost greu încercat în ultimele zile

Luni seara, trei oameni infectați cu coronavirus și-au pierdut viața la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală din cauza instalației de oxigenare. Șeful DSU a explicat că tragicul eveniment s-a produs din cauza unei creșteri bruște a presiunii. Mai mulți oameni politici au reacționat dur cu privire la ultimul eveniment nefericit, mai ales că, în urmă cu câteva zile, o a altă întâmplare din sistemul medical a pus lumea pe jar.

Vineri seara, România era martora unor imagini fără precedent: pacienții de la Spitalul Foișor din Capitală erau evacuați pentru că instituția urma să devină spital pentru tratarea pacienților cu coronavirus. Și atunci, voci din scena politică au fost extrem de dure cu privire la decizia luată. Din păcate, de la începutul pandemiei și până acum, aceste evenimente triste nu au fost singurele care au determinat românii să se îndoiască de stat și de sistemul public de sănătate.

Chiar dacă se cerea demisia ministrului Sănătății de la implementarea noilor măsuri de restricție pentru zonele în care rata de infectare este mare, cele două evenimente au pus capac.

Luni, liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara că a depus o a doua moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei