Șoc total pentru angajații priăriei din Ploiești. Acolo austeritatea și-a făcut deja simțită prezența. După ce, în ședințele de consiliu, a amenințat în mod repetat cu reduceri substanțiale de salariu, primarul Adrian Dobre a tăiat toate sporurile angajaților instituției
A luat această decizie din cauza slabei performanțe în atragerea fondurilor europene. Tăierile, care reprezintă 25% din salariu, nu s-au aplicat, însă, primarului Dobre. Acesta și-a păstrat veniturile salariale neatinse, tăindu-le doar pe cele ale colegilor lui.
Primarul își evaluează activitatea ca fiind foarte bună și nu-și reproșează că la preluarea mandatului său a pus pe linie moartă sau a dat afară exact funcționarii specializați pe accesarea fondurilor europene.
Primarul se laudă, însă, cu Parcul Municipal din oraș, pe care-l prezintă ca marea realizare din timpul mandatului său. Inaugurarea parcului s-a făcut însă înainte să devină primar, în mai 2016. După ce și-a preluat mandatul, a blocat angajările pentru mentenanța parcului, răstimp în care parcul s-a părăginit: iarba a invadat aleile, bateriile performante ale instalațiilor de irigații au ieșit din uz, iar pompele de apă și jocurile de lumini de la fântâna arteziană s-au stricat.
Viceprimarul Cristian Ganea l-a acționat în judecată pe Adrian Dobre. „Primăria Ploiești e în prag de colaps. Pe vasul care se scufundă, căpitanul Adrian Dobre și-a păstrat pentru sine barca de lux ca să se salveze, respectiv și-a păstrat salariul întreg. Înțeleg că are o părere superlativă despre prestația sa ca primar – dar tot ar trebui să-i sune dubios. Dacă facem economie la buget, trebuie să ne sacrificăm cu toți.”, conform stiripesurse.ro.