Reprezentanţii DSP Alba au declarat, luni, că sancţiunile au fost aplicate în baza HG pentru nerespectarea măsurilor stabilite în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile, potrivit digi24.ro

4 sancţiuni cu amendă contravenţională

„DSP Alba, prin inspectorii sanitari, a aplicat, luni, 4 sancţiuni cu amendă contravenţională în cuantum de 20.000 lei fiecare, la 4 persoane aflate în izolare la domiciliu, care au venit din Italia şi nu au respectat această măsură până la terminarea perioadei de izolare de 14 zile. Este vorba despre un bărbat dintr-o comună şi de o femeie şi doi bărbaţi din altă comună, rude între ele. Sancţiunile au fost aplicate în baza HG nr. 857/2011 pentru nerespectarea de către persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, a măsurilor stabilite în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile”, au spus reprezentanţii DSP Alba.

Cum își pot recupera banii cei care au luat bilete către Italia

„Dragi pasageri, în urma ședinței Comitetului National pentru Situații Speciale de Urgență din data de 08.03.2020 organizata la sediul Ministerului Afacerilor Interne s-a decis ca până pe data de 23.03.2020 să se suspende toate zborurile către și dinspre Italia din cauza răspândirii infectiei cu virusul COVID19.

Pasagerii care aveau bilete achiziționate și aveau ca data de calatorie aceast interval (09.03.2020-23.03.2020) vor putea sa foloseasca contravaloarea acestora pentru a achiziționa o alta călătorie cu compania noastra sau vor putea primi banii înapoi. Pentru a execita opțiunea, va rugam sa ne contactați la adresa de email [email protected] sau la numărul de telefon 021 9361.

Va asiguram ca prioritatea noastră numărul 1 este siguranta pasagerilor noștri”, se arată în postarea Tarom de pe Facebook.