A apărut primul pașaport no-gender din istorie. Anul 2021 aduce acest act unic pe teritoriul american. În Statele Unite ale Americii a fost eliberat primul pașaport pentru oamenii care nu se identifică nici ca bărbați și nici ca femei.

Autoritățile americane au marcat acest gen printr-un X, potrivit CNN.

Potrivit oficialilor americani, pașaportul pentru persoanele care nu se identifică nici ca bărbați, nici ca femei ar fi trebuit să fie oficializat de mai mult timp, însă modificările au fost anulate din cauza pandemiei provocată de coronavirus.

Țara libertății

Acest act este considerat începutul pentru o egalitate perfectă în SUA prin aplicarea unor politici noi democratice, ce le vor oferi libertatea oamenilor de aș selecta genul. Departamentul de Stat a anunțat că vor fi actualizate vechile proceduri în scopul de a permite tuturor doritorilor să își modifice pașapoartele personale.

Departamentul de Stat a declarat că SUA intenționează să pună capăt „violenței și discriminării pe baza de gen, orientare sexuală, identitate sau expresie de gen și caracteristici sexuale”.

Purtătorul de cuvânt al instiuției americane, Ned Price, a explicat faptul că acest demers are drept obiectiv egalizarea drepturilor tuturor cetățenilor americani, indiferent de genul lor sau de orientarea sexuală.

„Vreau să reiterez, cu ocazia eliberării acestui pașaport, angajamentul Departamentului de Stat de a promova libertatea, demnitatea și egalitatea tuturor oamenilor, inclusiv a persoanelor LGBTQI+”, a adăugat acesta.

Noile schimbări legislative prevăd că cetățenii americani nu sunt nevoiți să depună un „certificat medical” care să ateste că sexul auto-selectat se potrivește cu cel afișat în alte acte oficiale de identitate.

Această schimbare va fi implementată oficial la începutul anului următor. Modificări similare au fost implementate, până acum, în 20 de state americane, printre care se numără Washington DC și New Jersey.

Această decizie a autorităților americane a fost provocată de atitudinea activiștilor pentru drepturile persoanelor transgender. Aceștia au explicat că inexactitate actelor oficiale ar putea cauza discriminare pentru membrii comunității LGBTQ din SUA.