Au apărut cireșele de mai. Cât costă un kilogram de cireșe la producător

În timp ce primăvara își face simțită prezența, cireșele de mai devin un adevărat deliciu pentru cei pofticioși, însă nu oricine își poate permite să-și satisfacă această poftă. Prețurile acestor fructe sunt adesea foarte ridicate în piețele din marile orașe precum București, Cluj sau Timișoara, dar cireșele de mai au surprins oamenii într-un mod plăcut.

Cireșele de mai au făcut apariția încă din luna aprilie. Unii producători și-au expus deja pe tarabe fructele prețioase, sperând că vor atrage clienți dornici să guste din ele. Cu toate că românii s-au obișnuit ca cireșele să aibă prețuri exorbitante, ultimele prețuri i-au surprins, dar într-un mod plăcut, conform informațiilor de la Cancan.

Prețul cireșelor de mai

Pe site-urile dedicate vânzărilor online, producătorii locali au postat anunțuri despre cireșele de mai proaspăt culese din livezile lor. Aceștia oferă fructele la prețul de 15 lei pe kilogram. În plus, unul dintre producători a specificat că prețul este negociabil în funcție de cantitatea dorită. Este o oportunitate excelentă pentru consumatori să achiziționeze cireșe proaspete direct de la producători, iar posibilitatea de a negocia prețurile poate atrage și mai multă atenție asupra acestor oferte.

„Vând cireșe romanești din livada proprie, soiurile Negre de Bistrița, Van si Stella. Culesul începe pe data de 26 mai. Pot asigura zilnic cantități de 200-400 kg proaspăt culese, până la finalul lunii iunie. Livada se află în localitatea Urechesti, județul Vrancea. Nu au fost aplicate tratamente în ultimele săptămâni premergătoare coacerii. Prețul de 15 lei pe kilogram este negociabil în funcție de cantitate”, se arată în unul dintre anunțurile de pe OLX.

„Tot 15 lei pe kilogram cere și un bărbat din comuna Vâlcelele, județul Călărași. Acesta a anunțat că va începe culesul în data de 10 mai, iar cantitatea disponibilă pe care o are pentru vânzare este de 2 tone. Producătorul are în livadă soiuri dulci de diferite mărimi.

Vând cireșe de mai din livada proprie. Soiuri:

  • Bigarreu Buralt
  • Valerij Cskalov
  • Regina.”

Culesul va începe din data de 10 mai. Cantitate disponibilă în jur de 2 tone. Disponibil pentru comenzi și colaborare. Prețul este 15 lei/kg, negociabil. Soiuri foarte gustoase și dulci de mărimi mari și medii. A sigur transport în limita a 100 de km, se mai arată în anunț.

Cu cât se vindeau cireșele în martie

Prețul pentru kilogramul de cireșe a devenit în ultimii ani un subiect de dezbateri aprinse și de stupoare, mai ales la începutul sezonului când costul pe kilogram pare ireal.

În sezonul 2024, cireșele și-au făcut apariția pe piețe încă din martie. Prețul lor, însă, este cu adevărat prohibitiv! Mai mult, în acest nou sezon, din cauza prețului incredibil de mare, cireșele au ajuns să fie vândute și la bucată!

În piețele din Constanța, cireșele au apărut în ciuda faptului că mai sunt aproape două luni până la sezonul lor propriu-zis. Cu toate acestea, prezența lor pe tarabe pare mai degrabă decorativă, având în vedere că sunt vândute la prețuri ce variază între 250 și 150 lei pe kilogram, în funcție de cererea pieței.