Astfel, polițiștii din Capitală au confiscat peste 33.000 de măști care au fost găsite pe stoc, dar nu figurau în actele unei companii de import materiale de protective.

Milioane de măști

„Din verificări a rezultat că din data de 9 aprilie a.c. şi până în prezent, societatea comercială a importat echipament de protecţie, aproximativ 20.500.000 măști faciale non-medicale, în data de 22 aprilie a.c. constatându-se că între stocul scriptic şi cel faptic există un plus de peste 33.700 bucăți măşti faciale de protecţie, care au fost confiscate. Cu privire la cantitatea de peste 15.500.000 unități, identificată în depozitul societăţii comerciale sunt continuate verificările, inclusiv pentru a se stabili dacă societatea îndeplineşte condiţiile pentru a executa acte de comerţ cu produse din categoria echipamentelor de protecţie”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

La negru

„De asemenea, împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti se continuă verificările cu privire la societatea comercială, având în vedere că la punctul de lucru au fost identificate 11 persoane, cetăţeni străini, pentru care nu au fost puse la dispoziție contractele de muncă încheiate”, se mai arată în comunicat.

Distribuite gratuit

Polițiștii anunță că cele peste 33.700 de măşti confiscate vor fi puse la dispoziţia organelor competente, în vederea atribuirii cu titlul gratuit. De asemenea, societatea a fost amendată cu 20.000 de lei.