Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş transmite că DN 7CTransfăgărăşan va fi închis circulaţiei sâmbătă, 12 septembrie, în vederea desfăşurării unei etape din Turul Ciclist al României. Nu se va putea circula deloc între Cârţişoara, judeţul Sibiu, şi Curtea de Argeş, judeţul Argeş pe perioada desfăşurării etapei.

“În acest sfârşit de săptămână, judeţul nostru va fi gazda competiţiei de ciclism Turul României, cea mai importantă competiţie de acest gen din ţară organizată de Federaţia Română de Ciclism.

Pentru prima dată, Transfăgărăşanul va fi parcurs integral. Astfel că, pentru siguranţa competitorilor, dar şi a participanţilor la trafic, circulaţia va fi închisă publicului pe Transfăgărăşan, în ziua de 12 septembrie, pe porţiunea cuprinsă între localitatea Cârţişoara, judeţul Sibiu şi municipiul Curtea de Argeş, judeţul Argeş, între orele 9:00 şi 17:00”, se arată în comunicatul IPJ Argeş.

Poliţia va acţiona şi pentru a asigura respectarea măsurilor de protecţie împotriva COVID-19

Conform sursei citate, poliţiştii vor acţiona pentru a asigura desfăşurarea în bune condiţii a manifestării şi în scopul limitării riscului de răspândire a infecţiei cu coronavirus.

“Având în vedere contextul actual şi restricţiile în vigoare, reamintim că este important ca cetăţenii să înţeleagă importanţa respectării, în continuare, a recomandărilor cu caracter medical, privind limitarea expunerii în spaţii aglomerate şi purtarea mijloacelor de protecţie individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.

Măsurile au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare cetăţean, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune”, mai transmite IPJ Argeş, potrivit Agerpres.