Astfel, autoritățile austriece au dispus punerea în siguranţă a şefului statului Alexander Van der Bellen şi au evacuat complet instituția.

În prezent, preşedintele Alexander Van der Bellen ese mutat temporar într-un spaţiu securizat, informează autorităţile de la Viena.

„Preşedintele se afla la faţa locului. El a fost informat şi a fost plasat în siguranţă”, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei, Reinhard Pickl-Herk. „

Agenţii noştri au acţionat imediat. Căutările nu au depistat niciun dispozitiv suspect”, a comunicat Poliţia din Viena prin Twitter. Autorităţile austriece încearcă să afle cine a trimis mesajul de ameninţare şi din ce motiv.

„Toate persoanele care se aflau în sediul preşedinţiei au fost evacuate”, a mai precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Viena, care a primit această o ameninţare prin e-mail.

Centrul Vienei, izolat

În prezent, cartierul în care se află Palatul Hofburg, locul, unde se află şi sediul Cancelariei din centrul capitalei vieneze, a fost izolat, iar echipe mobile au fost desfăşurate.

Aceste echipe sunt formate din membri ai forţelor de intervenţie de urgenţă, cu câini special antrenaţi în găsirea explozibililor, ambulanţe şi pompieri, a anunţat poliţia.

Nu este prima oară când se întâmplă un astfel de lucru. În anul 2002, a mai existat o amenințare cu bombă împotriva Hofburgului din Viena. În acest caz, era o mașină „parcată” la intrarea în biroul prezidențial, care ar fi fost plină cu explozibili. Totuși, în final s-a dovedit că nu era nicio bombă.