Doliu în Rusia! O elevă de clasa a VIII-a a intrat înarmată în propria școală

Doliu în Rusia! O elevă de clasa a VIII-a a intrat înarmată în propria școală. La doar 14 ani, a ucis un coleg și a rănit grav alți trei. În prezent, una dintre acele persoane este în pericol de a-și pierde viața.

Colegii ei au fost martori la teribilul incident. După ce a comis crima, eleva s-a sinucis. Tragedia a avut loc joi, 7 decembrie 2023, la ora 09:15 (ora locală 08:15) la școala gimnazială nr. 5 din cartierul Bejițki din Briansk, Rusia.

Alina este prenumele sufletului rătăcit. A mers la școală cu o armă de foc, o pușcă de tip shotgun. S-a dus până-n clasa sa (de la etajul patru) și-a început să tragă la întâmplare în colegii ei. A luat arma de-acasă, era a tatălui ei. A pus pușca de vânătoare într-un tub pentru proiecte școlare, fără să stârnească suspiciuni. Într-un pantof, avea ascuns un cuţit imens.

Ceilalți elevi s-au baricadat în săli de clasă, vestiare și toalete de îndată ce au auzit împușcăturile. În prezent, școala este izolată. Toți elevii au fost trimiși acasă. Cadrelor didactice, elevilor și famiilor îndoliate li se va oferi asistență psihologică.

Motivele care ar fi putut duce la o asemenea tragedie. Ce a păţit tânăra în trecut?

Comitetul de Investigaţii din Rusia a deschis deja o anchetă penală. Potrivit RIA Novosti, polițiștii ruși bănuiesc că ea ar fi fost agresată de colegii ei.

La un moment dat, cred ei, tristețea ei s-ar fi transformat în ură și-ar fi recurs la un gest nebunesc. Colegii ei, însă, au povestit că, zilele trecute, s-a certat cu o altă fată din cauza unui băiat. Ea ar fi fost ținta atacului armat.

Totuși, Alina va fi supusă unui examen psihologic și psihiatric post-mortem. Tatăl ei a fost dus la audieri. Ministerul Educației din Rusia a trimis deja un grup operațional la Briansk.

„O fată în vârstă de 14 ani a adus la școală o pușcă tip shotgun, pe care a folosit-o pentru a-și împușca colegii de clasă.

Ca urmare, doi au murit – unul dintre ei fiind atacatorul – și există cinci răniți”, scrie într-un comunicat de presă emis de Comitetul de Investigații din Rusia.

o pușcă tip shotgun
o pușcă tip shotgun (SURSA FOTO: eMAG)