Societatea Astra Asigurări a lansat un site prin care pot fi încheiate asigurări online, reprezentanţii companiei estimând vânzarea unui număr de 50.000 de poliţe prin intermediul acestui sistem în următoarele 12 luni.

„Avem ca target în primul an de la lansarea site-ului să vindem peste 50.000 de poliţe prin acest canal, din care 40% RCA, 40% Property (asigurări de locuinţe) şi 15% Casco. Estimăm prime brute subscrise de peste cinci milioane euro prin acest canal de vânzare”, a afirmat vicepreşedintele companiei, Dacian Vinereanu.

Deşi, aparent, acest număr pare destul de mare, el reprezintă maximum doi, trei la sută din vânzările totale ale companiei, mai spune Dacian Vinereanu.

Prin intermediul web siteului www.astraonline.ro pot fi fi achiziţionate aproximativ 90% din produsele Astra Asigurări, respectiv cele care nu necesită prezenţa unui inspector de asigurare pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor clienţilor cu privire la bunurile asigurate.

„Motivul pentru care nu pot fi achiziţionate toate tipurile de asigurări din portofoliul nostru este acela că unele dintre acestea impun o vizită a unui agent de asigurări pentru a constata , de exemplu, existenţa bunurilor asigurate”, a declarat pentru capital.ro preşedintele directoratului Astra Asigurări, Radu Mustăţea