Iată, în continuare, principalele măsuri pentru data de 15 iunie 2020

– Este ultima zi în care se poate obține Certificatul de situație de urgență, termenul fiind amânat de la data de 15 mai. Aceste certificate se folosesc în relaţiile cu instituţiile publice pentru facilităţi / măsuri de sprijin ori în relaţiile comerciale și sunt reglementate prin Ordinul Ministerul Economiei nr. 791/2020 în vigoare din 25 martie.

– Este ultima zi în care se pot depune cereri pentru amânarea ratelor la bancă. Termenul a fost amânat de la data de 14 mai. În contextul răspândirii noului coronavirus, de la 30 martie 2020, debitorii pot solicita creditorilor suspendarea obligației de plată a ratelor de credit scadente, pentru o perioadă cuprinsă între 1 și 9 luni. Suspendarea ratelor se acordă persoanelor fizice și juridice ale căror venituri au fost afectate de pandemie.

– Este ultima zi de depunere a cererilor unice pentru subvențiile agricole de suprafață, termenul fiind amânat de la data de 15 mai. Următoarele termene vor fi la:

  • 30 iunie data finală de depunere modificări la cereri fără penalizări;
  • 10 iulie, dată finală pentru depunerea cererii unici cu penalizări;
  • 10 iulie data finală de modificări la cereri cu penalizări;
  • 14 iulie – 22 iulie perioada pentru modificările rezultatelor la controlul preliminar.

– Este ultima zi de depunere a cererilor pentru finanțare în programele „Prima Împădurire” și „Silvomediu”.

– Este prima zi de depunere a cereri de finanțare pentru firmele înființate de studenți, în cadrul programului „Innotech”.

– Este prima zi în care pescuitul în Delta Dunării se face după un regulament nou, stabilit de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), transmite jurnalul.ro.