Statul închide școli ca să deschidă pușcării! Dan Negru a postat un mesaj șocant: Asta e breaking news

Așadar, îndrăgitul prezentator a prezentat o situația dramatică din țara noastră: „Orașul cu doi laureați de Nobel care au absolvit aceeași școală își inchide școlile de frig”. În acest context, Negru a subliniat că autoritățile sunt obligate să asigure dreptul la viață, la sănătate și la educație

„Două partide mi-au propus să candidez la Primăria Timișoarei. Am luat-o in râs și le-am spus că prietenii mei din copilărie ar arunca cu ouă după mine. Zilele astea în Timisoara se inchid școli din cauza frigului din clase!

Când se închid școli, se deschid pușcării! În 1718 se deschidea în Timișoara prima şcoală elementară din România. Azi se închide de frig!

Timișoara are unul din puținele licee din lume, Lenau,care a dat doi laureați de premiu Nobel: Herta Muller si Stefan Hell.

Orașul cu doi laureați de Nobel care au absolvit aceeași școală își inchide școlile de frig. Asta e breaking news european! Statul e obligat să asigure dreptul la viață, la sănătate, la educație. N-o mai face! Statul inchide școli ca să deschidă pușcării!”, a scris Dan Negru pe Facebook.

Școlile se închid și în Capitală

Amintim că trei şcoli din Capitală și-au suspendat cursurile în format fizic, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus în rândul elevilor şi al profesorilor, potrivit unei hotărâri adoptată joi seara, de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Este vorba despre Şcoala Gimnazială 112 din Sectorul 2, Colegiul Tehnic Grigore Cerchez și Liceul Naţional Gheorghe Lazăr din Sectorul 5.  Cele trei instituţii de învăţământ din Capitală și-au suspendat suspenda cursurile în format fizic și au trecut în sistem online.

Peste 13.500 de elevi şi 4.000 de cadre didactice sunt bolnave de COVID, iar 46 de unități au activitatea suspendată, a informat anterior Ministerul Educației.