Potrivit documentului, ghidul va fi publicat pe site-ul ASF, pentru consultare publică, timp de 30 de zile şi va face obiectul unui comunicat transmis separat. 

Totodată, s-a decis analiza, în premieră, a perioadei de dezdăunare (despăgubire – n.r.) şi soluţionare a dosarelor de daună deschise la asigurători în semestrul II 2015, în baza poliţelor de asigurare obligatorie auto RCA. 'Consiliul ASF a hotărât introducerea raportărilor trimestriale şi integrarea analizei în Raportul de piaţă trimestrial/semestrial. Dezdăunarea este obiectivul principal de supraveghere privind apărarea drepturilor asiguraţilor, potrivit legii', se mai precizează în comunicatul Autorităţii. 

Tot în şedinţa de miercuri, Consiliul ASF a mai decis, printre altele, sancţionarea unui număr de 25 brokeri de asigurare/reasigurare care nu au respectat prevederile legale privind transmiterea raportărilor periodice la Autoritatea de Supraveghere Financiară şi majorarea capitalului social al AXA Life Insurance S.A. cu suma de 20,49 milioane de lei de la 74,7 milioane de lei la 95,22 milioane de lei. 

Consiliul ASF se întruneşte în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare nebancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe. Agerpres