Nicolae Ciucă le-a trimis liderilor de partide o propunere de armistițiu pe o perioadă determinată, pentru a susține guvernul minoritar pe care vrea să-l conducă. El a transmis că România se află într-o situație grea din punct de vedere medical și politic. Situația creată de creșterea prețurilor la energie electrică, gaze și alimente, precum și implementarea PNRR îndeamnă cumpătare politică și responsabilitate, își începe Ciucă mesajul către partidele politice.

„De trei săptămâni țara noastră funcționează cu un guvern interminar, iar o primă tentativă de rezolvare a crizei în care ne aflăm a eșuat săptămâna trecută. A doua încercare, a cărei resposabilitate mi-a fost încredințată în urmă cu cinci zile, se lovește, din păcate, de blocaj sever”, se arată în documentul transmis de premierul desemnat, Nicolae Ciucă.

Ce se propune în armistițiul lui Ciucă

El i-a chemat pe liderii partidelor să treacă peste rezervele politice pe care le au și să-i acorde șansa de a pune în practică un program de guvernare imediat pentru ieșirea din actuala criză politică.

„Ceea ce vă propun este un armistițiu politic. Să dăm șansa României să respire și să se vindece, să-și adune forțele și să-și recâștige încrederea în viitor”, a punctat premierul.

Florin Cîțu a vorbit și el despre armistițiu

Despre acest pas făcut de premier a vorbit anterior și liderul PNL, Florin Cîțu. El a spus că acest document trebuie semnat de liderii politici.

„Am trimis acest document, încă nu avem un răspuns. Să vedem cum motivează acest refuz. Eu cred în cuvintele acestor lideri, că vor să rezolve criza, avem de gestionat o criză sanitară în România. Acesta este un armistițiu pentru o perioadă determinată de timp. Este un guvern minoritar, PNL UDMR, îl susținem, vedem care sunt soluțiile”, a susținut liderul PNL.

El a arătat că armistițiul oferă stabilitate. În cazul în care demersul PNL nu va funcționa, se va negocia mai departe crearea unei majorități.