În urma bombardamentelor intense efectuate de armata armeană asupra unor sate azere, mai mulți civili și-au pierdut viața sau au fost răniți. În aceste regiuni, a fost grav afectată și structura civilă.

La rândul său, armata azeră a recurs la o serie de măsuri de răspuns pentru a preveni noi provocări ale dușmanului și pentru a asigura securitatea populației în zonele apropiate frontului…

Armenia este susținută de Franța și Rusia

Armenia face acest lucru de mulți ani. A invadat Karabah-ul și nu mai pleacă de acolo. Și este susținută de Rusia și Franța. Se gândește că “Orice ar fi, nimeni nu îmi poate face nimic. Eu fac ce știu”.

Însă pierde din vedere un lucru: Lumea de acum nu mai este lumea de demult. Turcia este o țară mult mai puternică din punct de vedere militar. Deține drone simple și din cele dotate cu armament. Cheltuielile noastre militare sunt de 20 de miliarde de dolari. Ne dezvoltăm permanent industria militară. Și Azerbaidjanul este o țară mai puternică decât în trecut, se arată pe Turkiye Gazetasi.

Armenia se confruntă cu o sărăcie dură

Armenia este o țară zdrobită de sărăcie. Încearcă să se mențină în picioare cu ajutoare din afară. Nu are nicio influență globală. Armenii din diasporă continuă să lupte pentru imagine. Dar și puterea lor merge doar până într-un punct. Turcia este cea mai puternică țară din regiune, atât diplomatic cât și militar. Armenia ignoră aceste realități.

Armenia nu poate ajunge nicăieri deschizând focul asupra civililor nevinovați. Și bazându-se pe Rusia, tot numai până la un punct poate ajunge. Nimeni nu își dorește război. Iar dacă se va ajunge acolo, Armenia este în pericol.

Turcia susține Azerbaidjan

Turcia este alături de Azerbaidjan până la final. Este valabil conceptul două state, o națiune. Să nu uităm că motivul acestor atacuri este ce a făcut Turcia în Siria, Libia și Mediterana de est. Pe măsură ce Turcia va deveni mai puternică, vor fi tot mai multe atacuri. Aceste atacuri sunt dovada că ne aflăm pe drumul cel bun.

Să vedem ce atuuri are dușmanul. Azerbaidjan este o țară mult mai bogată decât Armenia, atât din punct de vedere al populației cât și al bogățiilor naturale. Avantajele Turciei sunt mai numeroase. Armenia este o biată țară. Se bazează doar pe țările care o sprijină.

Armenia, care a intrat în probleme care o depășesc, va înțelege ce se întâmplă când își va afla lungul nasului.