Rachetele au fost lansate asupra bazei militare din Irak ca răspuns la uciderea de către SUA a generalului iranian Qassem Soleimani. Pentagonul a anunţat că unii dintre aceşti soldaţi s-au întors deja la serviciul militar în Irak, însă câţiva au fost duşi în alt ţări la tratament, inclusiv în Germania şi chiar înapoi în SUA, pentru cazurile mai grave.

Preşedintele american Donald Trump a declarat iniţial că nici un soldat american nu a fost rănit în timpul atacului, transmite Agerpres. Atunci când a fost întrebat cu privire la această problemă în timpul Forumului Economic Mondial de la Davos, săptămâna aceasta, el a afirmat că tipurile de leziuni suferite de soldaţi în Irak nu au fost foarte grave.

Leziunile cerebrale traumatice sunt leziuni fizice care nu sunt neapărat vizibile sau evidente imediat. Simptomele  ușoare includ dureri de cap, confuzie, vedere încețoșată și modificări comportamentale. Leziunile moderate și severe pot avea aceleași simptome, plus stare permanentă de vomă sau greață, discurs incoerent, slăbiciune în mâini și picioare și probleme în gândire.