Armata a ieşit deja pe străzi în România şi se implică activ în asigurarea restricţiilor impuse de autorităţi pe perioada stării de urgenţă.

Ministrul Apărării Naţionale, generalul Nicolae Ciucă, a explicat că implicarea militarilor reprezintă o mână întinsă către populaţie şi are ca prim scop împiedicarea creşterii numărului de îmbolnăviri. Armata va răspunde la orice nevoie pe care o vor avea cetăţenii, mai spune ministrul.

“Obiectivul nostru principal este de a sprijini populația de a fi în măsură să răspundem la orice nevoie pe care cetățenii României o vor avea și militarii vor fi în măsură să purceadă la ajutorarea lor”, a declarat generalul Nicolae Ciucă.

Românii nu trebuie să se sperie de prezenţa Armatei

Ministrul Apărării a ţinut să liniştească românii îngrijoraţi de prezenţa militarilor pe străzi, ceva neobişnuit pentru România post-decembristă.

“Aș dori că populația să înțeleagă încă de la început că nu este vorba despre o angajare militară, nu vom folosi tehnică și echipamente grele”, a mai precizat Nicolae Ciucă, potrivit stirileprotv.ro.

Militarii vor ajuta şi Poliţia de Frontieră, la misiunile de la graniţe şi de la punctele de trecere a frontierei, dar vor ajuta şi la distribuirea materialelor sanitare de protecție către spitalele din țară.