Alertă în România! Pădurea de la Oituz arde de cinci zile. Flăcările s-au extins pe 28 de hectare

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu, a declarat că pompierii se luptă cu flăcările pentru a cincea zi consecutiv, fără vreo întrerupere.

„Începând cu ora 8,00, pentru schimbul de efective la locul intervenţiei se deplasează 41 pompieri cu 10 mijloace de la ISU Bacău, 17 pompieri cu 5 mijloace de la ISU Covasna, 18 lucrători şi 5 auto de la Ocolul Silvic Oituz şi 4 voluntari cu un auto de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oituz. În total sunt 58 pompieri, 10 lucrători ai Ocolului Silvic şi 4 voluntari SVSU”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Intervenția este dificilă

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău declara luni că intervenția este una extrem de dificilă, având în vedere că terenul este foarte accidentat. Acesta a mai precizat că accesul în zonă este dificil și periculos, explicând că pe acolo a trecut linia frontului în Primul Război Mondial, subliniind că acolo se află elemente de muniție rămasă neexplodată.

Cu toate că intervenția este dificilă și periculoasă, Andrei Grecu spune că se iau toate măsurile de intervenție pentru a nu se înregistra victime în rândul salvatorilor.

„Sperăm să fie optime condițiile de zbor ca să primim ajutor din partea colegilor de la Inspectoratul General de Aviație”, a adăugat el.