În urma ședinței de joi seara la care a participat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și reprezentanții cultelor din România s-a decis ca românii să poată merge la slujbele de Crăciun și de Anul Nou, care vor avea loc în biserică.

Totuși, se va ține cont de un ghid de reguli stabilit de către reprezentanții bisericii, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne.

Ce precizează ghidul

Potrivit ghidului de reguli pentru organizarea slujbelor, în primul rând, credincioşii vor păstra în interior o distanţă de 2 metri, afară de 1 metru şi jumătate şi vor avea masca de protecţie care să le acopere atât gură cât şi nasul. Tot în ghid se specifică şi faptul că preoţii trebuie să se asigure că sunt dezinfectate toate obiectele şi suprafeţele comune la care ajung oamenii.

Şi în cazul rugăciunilor pe care preotul le face la domiciliu există nişte reguli. De pildă, de Bobotează când vor merge cu crucea în casele oamenilor, trebuie să respecte o distanţă de 2 metri între celelalte persoane şi să poarte masca de protecţie.

De ce a fost nevoie de o ședință în acest sens

știrileprotv.ro informează că ședinta a avut loc după ce Comisia Europeană a recomandat ca preoţii să transmită slujbele de sărbători pe internet ori la televizor pentru a se evita aglomeraţia şi riscul apariţiei unui al treilea val de infectări.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alex Nicodim