Trebuie să fim pregătiți de Al Treilea Război Mondial

Trebuie să fim pregătiți de Al Treilea Război Mondial. Propagandiștii de la Kremlin susțin ideea că Occidentul s-a săturat de acest război. Cât se poate de adevărat, dar la fel de clar este că și rușii au obosit.

Propaganda TV din Rusia a intrat într-o nouă eră. Tendința a început luna trecută, odată cu apariția la o emisiune a doi comedianți ruși care l-au păcălit pe premierul Italiei, Giorgia Meloni, determinând-o să facă un comentariu controversat, scrie The Daily Beast.

În clipul, care a fost înregistrat în septembrie, Vladimir Kuznetsov și Alexei Stolyarov (cunoscuți ca Vovan și Lexus) se dau drept diplomați africani, iar o voce care pare a premierului Meloni recunoaște că oboseala s-a instalat în Occident din cauza invaziei Rusiei:

„Există multă oboseală din toate părțile”, afirma Meloni.

Rușii s-au săturat de o invazie pornită de liderul lor etern

Ulterior, presa de stat din Rusia a făcut public apelul, în continuarea ultimei narațiuni a propagandei, conform căreia Occidentul s-a săturat de Ucraina și vrea să negocieze un acord cu Kremlinul.

Acest tip de propagandă este menită să ascundă un detaliu crucial: acela că rușii s-au săturat de o invazie pornită de liderul lor etern, scrie publicația americană.

În ultimele luni, Serghei Mardan, unul din invitații emisiunii lui Vladimir Solovyov, „Solovyov Live”, a început să se întrebe cu voce tare de ce comentariile privind războiul nu se mai văd pe rețelele de socializare.

Solovyov însuși a observat o scădere a atenției publice legată de acest subiect. El:

  • s-a plâns de faptul că „oamenii s-au săturat din punct de vedere psihologic de acest subiect”
  • le-a cerut telespectatorilor să-i spună ce anume îi interesează
vladimir putin
SURSA FOTO: Dreamstime

Armata ar trebui să fie pregătită pentru al treilea război mondial

Între timp, președintele Vladimir Putin a semnat un decret care crește numărul trupelor Rusiei cu 15%  – aproximativ 170.000 de oameni. Acest lucru va aduce numărul total al personalului militar rus la aproximativ 2,2 milioane, inclusiv 1,32 milioane de soldați.

Soțiile celor care au fost mobilizați la începutul invaziei au început să-și manifeste indignarea. Femeile au semnat o petiție și au difuzat autocolante pe care scria:

„Adu-mi soțul înapoi! M-am săturat de asta.”

Acum se încearcă reprimarea acestei mișcări, soțiile militarilor fiind duse la audieri, amenințate cu acuzații pentru „discreditarea armatei”.

Decretul lui Putin nu a fost menit să abordeze aceste plângeri. Decretul a umplut golurile create de victimele în rândul armatei Rusiei. Asta în condițiile în care numărul real al pierderilor rămâne tabu în interiorul țării.

În timpul emisiunii recente la ”Solovyov Live”, Mardan a făcut tot posibilul pentru a risipi ideea că noua infuzie de forță de muncă a fost menită să înlocuiască cei 300.000 de morți, cifră pe care, de altfel, a negat-o.

De altfel, mulți oficiali s-au plâns de militarizarea țărilor baltice, a Poloniei și a altor țări, anticipând că nu este exclusă o altă mobilizare.

În loc să recunoască faptul că mai multe țări se pregătesc să se apere de agresiunea rusă, el le-a taxat ca potențiali agresori, care pun la cale atacarea Rusiei.

„Astăzi, armata noastră ar trebui să fie pregătită pentru al treilea război mondial”, a declarat Merdaan.

Rusia nu mai are forță de muncă

Dincolo de numărul tot mai mic de soldați disponibili pentru a susține războiul Rusiei, forța de muncă a țării este, de asemenea, epuizată. Dmitri Abzalov, directorul Centrului pentru Comunicații Strategice, a remarcat:

„Principala noastră problemă, factorul limitativ, este absența forței de muncă. Anul viitor, PIB-ul Rusiei s-ar putea să scadă pentru că nu avem forță de muncă.”

Abzalov a sugerat că muncitorii:

  • au fost trimiși pe linia frontului
  • au fost puși să lucreze în fabricile care produc arme, echipamente și muniții pentru armată