Simona Halep ar trebui să primească interzis pe viață

Cazul de dopaj al Simonei Halep a fost discutat de către toată lumea, indiferent dacă vorbim de experți, jucători de tenis, oameni din lumea sportului, jurnaliști sau oameni normali.

Fiecare are o părere proprie despre ceea ce s-a întâmplat și despre cazurile de dopaj în general, la fel și cunoscutul jurnalist englez Damian Rielly.

El a declarat recent că, dacă ar fi după el, sportivii prinși cu orice substanță în organism ar avea imediat interzis pe viață din sport. Prin orice substanță acesta s-a referit la orice se găsește în organism și nu poate fi cumpărat de la un magazin foarte bine aprovizionat.

Damian Rielly este de părere că propunerea lui ar simplifica lucrurile foarte mult. De altfel, el spune că situația actuală lasă loc de interpretări.

„Sportivii care sunt prinși pentru dopaj par să se plângă adesea de suplimentele contaminate. De ce iau ei suplimente în primul rând? De ce sunt contaminate suplimentele? Întrebări.

Întotdeauna mi se pare greu de crezut. Dacă ar fi după mine, orice atlet găsit cu ceva în organism care nu poate fi cumpărat într-un supermarket bine aprovizionat ar fi interzis pe viață. Cred că acest lucru ar simplifica lucrurile în mod semnificativ. Așa cum e acum, e mereu loc pentru interpretări sau justificări”, a spus Damian Rielly pentru iamsport.ro.

Simona Halep
Simona Halep/SURSA FOTO: Dreamstime

Job-ul Simonei Halep după decizia TAS

Simona Halep așteaptă decizia de la TAS în privința acuzațiilor de dopaj. Sportiva și-a susținut nevinovăția la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Lausanne în perioada 7-9 februarie.

Verdictul este așteptat să fie emis la sfârșitul lunii martie.

Campioana de excepție a României nutrește speranța că verdictul va fi favorabil și își dorește să revină pe terenul de tenis, cu gândul la participarea la Jocurile Olimpice. În cazul unui verdict nefavorabil, totuși, Simona Halep nu are de gând să renunțe.

Simona Halep și-a conturat deja un plan alternativ în situația în care lucrurile nu evoluează conform așteptărilor.

Pe pagina oficială a campioanei a fost postat un mesaj recent, dezvăluind planul alternativ al acesteia în eventualitatea în care nu se va întoarce pe terenul de tenis.

Cu precizie, Halep își propune să se implice în mod activ în proiectele semnificative desfășurate în cadrul fundației ce îi poartă numele.

Ea a afirmat că atunci când se va retrage din tenis, va direcționa întreaga sa atenție și energie către fundația pe care a înființat-o.

„Înființarea fundației este o dorință mai veche a mea dar este și o nouă provocare pentru mine, mijlocul prin care, pe termen lung, pot să dau și eu ceva înapoi. Alături de partenerii mei voi încerca să dezvolt proiecte de lungă durată. Unul din obiectivele de bază ale fundației este acela de a lasa o moștenire după încheierea carierei. Practic, în momentul retragerii mele din tenis, mă voi dedica 100% acestui proiect”, se arată pe site-ul oficial.

halep simona
SURSA FOTO: YouTube, captură ecran

Fundația Simona Halep desfășoară activități în trei domenii distincte

Nu în ultimul rând, a subliniat că fundația a luat naștere datorită sprijinului părinților săi. Față de ei, are doar cuvinte de laudă. Ea recunoaște că aceștia au fost mereu alături de ea și au fost o sursă de susținere crucială în depășirea tuturor obstacolelor.

Totodată, a menționat că fundația pe care o conduce va avea un impact semnificativ în trei domenii cheie, și anume:

  • sportul
  • sănătatea
  • educația

„Ca sportiv profesionist am reușit să-mi ating obiectivele propuse, să devin lider mondial și să câștig un turneu de Grand Slam, acestea venind în urma unei munci și pregătiri constante și îndelungate. Părinții au fost lângă mine mereu, m-au susținut și m-au ajutat să depășesc toate greutățile pe care le-am întâmpinat până am atins ceea ce mi-am dorit. Tot ei sunt cei care mi-au fixat reperele și valorile morale în care cred, cele care m-au determinat să înființez această fundație care va activa în 3 domenii importante: sport, sănătate și educație”, se mai arată pe site-ul respectiv.

Fundația condusă de câștigătoarea a 24 de titluri a fost înființată în 2018. Ca președinte, aceasta a ales-o pe Georgiana Herda. Ea este cea mai apropiată prietenă a lui Halep.

Prin intermediul fundației, tenismena a oferit sprijin financiar unor diverse inițiative axate pe sport și dezvoltarea tinerelor talente.