În încercarea de a depăşi la vânzări Samsung, Huawei și Xiaomi, mai ales pe pieţele din Asia, americanii de la Apple recurg la o metodă care a dat roade şi în trecut. Gigantul din Cupertino vrea să pună din nou pe piață un model de iPhone ieftin, mai precis urmaşul iPhone SE, cel mai ieftin smartphone pe care l-a vândut Apple începând din 2016.

Surse apropiate companiei susţin că telefonul ar putea fi prezentat în primăvara lui 2020 şi ar urma să aibă un ecran de 4,7’’, spre deosebire de majoritatea aparatelor actuale, cu ecrane mult mai impunătoare. Ecranul va fi de tip LCD (mai ieftin decât varianta OLED de pe iPhone X), va avea o singură cameră foto şi 128 Gb spaţiu de stocare.

Nu se cunoaşte deocamdată un preţ pentru noul model, însă iPhone SE a fost lansat în 2016 la un preţ de 400 de dolari şi a înregistrat vânzări foarte bun, aşa că este de aşteptat ca Apple să vină cu un preţ asemănător.

În perioada 2016 – 2018, cât timp a fost prezent pe piaţă, modelul de buget iPhone SE s-a vândut în circa 40 milioane de unităţi.