Este însă evident că iPhone 14 Pro de la Apple pare să fie mult mai popular în rândul clienților, iar compania nu poate ține ritmul cu cererea mare, chiar dacă problemele lanțului de aprovizionare s-au atenuat, potrivit Cnet.

Gigantul tehnologic a anunțat totuși că vânzările liniei sale de telefoane iPhone14 au crescut la 42,6 miliarde de dolari, în creștere cu 10% față de suma de 38,9 miliarde de dolari, în aceeași perioadă a anului trecut.

Vânzările totale ale gigantului american au crescut cu 8%, până la 90,1 miliarde de dolari

Succesul continuu al iPhone-ului a urmat o creștere similară a vânzărilor totale, care au crescut cu 8%, până la 90,1 miliarde de dolari, și a profiturilor sale, care au crescut cu mai puțin de 1%, până la 20,7 miliarde de dolari.

O parte din succesul Apple a venit de la noile computere actualizate Mac ale companiei, precum și de la Apple Watch Series 8 actualizat, de la AirPods Pro reproiectat și de la Apple Watch Ultra.

Apple a fost singurul furnizor din top cinci care a înregistrat o creștere a livrărilor în trimestrul al treilea, îmbunătăţindu-şi cota de pe piaţa globală de smartphone-uri la 18%, de la 15% ,în urmă cu un an, potrivit companiei Canalys.

Cel mai important produs- gama de telefoane iPhone 14

Cu toate acestea, cel mai important produs al său a fost gama de telefoane iPhone 14, care au un cost începând de la 799 de dolari și care a reprezentat aproape jumătate din veniturile totale ale companiei.

În ciuda acestor date, CEO-ul Apple, Tim Cook, a recunoscut că economia ”pare că se confruntă cu tot mai multe dificultăți”, o situație pe care o recunosc și cei de la Microsoft și producătorul de cipuri Intel.
„Mulți oameni se luptă încă.Trăim vremuri fără precedent”, a declarat el, zilelele trecute.

Acțiunile Apple au scăzut cu peste 20% în acest an

Acțiunile Apple au scăzut cu peste 20% în acest an, compania fiind evaluată aproximativ 2,3 trilioane de dolari.

Datele financiare ale Apple se adaugă unui număr tot mai mare de informații legate de economia mondială, pe fondul pandemiei, al războiului din Ucraina și inflației galopante. Alți giganți ai tehnologiei, inclusiv Google, Facebook, Meta și Amazon, au recunoscut că afacerile lor sunt lovite de problemele economice.

Luna trecută, compania a declarat că va produce cel mai recent model, iPhone 14, în India, deoarece gigantul tehnologic îşi mută o parte din producţia din China pentru a acoperi riscurile care decurg din tensiunile tot mai mari dintre Washington şi Beijing.