Apple a lansat o serie de actualizări software pentru aproape toți cei care au un dispozitiv Apple: iOS 16.1, tvOS 16.1, watchOS 9.1, tvOS 16.1.

Actualizările la iOS, watchOS, tvOS și software-ul HomePod sunt toate actualizări de remediere a erorilor la versiunile originale x.0 lansate în septembrie, deși toate adaugă cel puțin una sau două caracteristici notabile pentru utilizatori.

Care sunt noile actualizări lansate de Apple?

iOS 16.1 este prima versiune care suportă iCloud Shared Photo Library.

Actualizarea Apple TV include o nouă interfață Siri, actualizarea HomePod adaugă suport pentru standardul Matter pentru case inteligente, iar actualizarea Apple Watch poate economisi o durată de viață semnificativă a bateriei la modelele mai noi prin reducerea numărului de verificări ale ritmului cardiac și ale citirilor GPS.

Însă actualizările iPadOS și macOS sunt cele mai semnificative, deoarece versiunile anterioare nu au fost lansate împreună cu iOS16 în septembrie. Ambele aduc noua interfață de multitasking Stage Manager, plus un pachet de caracteristici mai puțin notabile.

Live Activities permite actualizarea în timp real a notificărilor afişate de aplicaţii pe Lock Screen. De această facilitate pot beneficia, spre exemplu, serviciile de livrări, care pot afişa aici timpul estimat pentru livrarea comenzilor.

De asemenea, serviciul Fitness+ poate fi folosit acum de utilizatorii de iPhone şi fără a fi necesar un Apple Watch, compania americană renunţând la această condiţie pentru a creşte numărul abonaţilor.

Pe ce tip de dispozitive se poate face actualizarea?

Actualizarea iPadOS necesită un iPad de generația a 5-a sau mai nou, un iPad mini de generația a 5-a sau mai nou, un iPad Air de generația a 3-a sau mai nou, sau orice model de iPad Pro.

O altă noutate notabilă pentru iPad OS 16.1 şi macOS Ventura este suportul pentru Passkeys, care va permite utilizatorilor să se logheze în cadrul aplicaţiilor şi al serviciilor online folosind amprenta sau scanarea facială, în loc să mai introducă un nume şi o parolă.

Ventura va rula pe orice Mac introdus în 2017 sau ulterior. Actualizarea tvOS va rula pe orice model de Apple TV care rulează tvOS, iar actualizarea watchOS necesită un model Series 4 sau mai nou. iOS 16 necesită un iPhone 8/8 Plus/X sau mai nou.

Apple a lansat, de asemenea, actualizările de securitate macOS 12.6.1 și 11.7.1 pentru Monterey și, respectiv, Big Sur.