În urmă cu câțiva ani, compania a lansat pe piață un produs propriu în materie de software pentru device-urile sale. Numele inovației pe care a adus-o Huawei este AppGallery, o platformă dedicată produselor proprii pentru descărcarea aplicațiilor. Începând cu 2020, Huawei s-a concentrat pe extinderea numărului de aplicații disponibile, astfel că în prezent, pe AppGallery se pot găsi peste 2.500 de aplicații românești și alte zeci de mii de aplicații internaționale. Produsele Huawei se bucură de un real succes în România. Peste 11.5 milioane de români au optat pentru produsele și serviciile Huawei, iar numărul de ID-uri Huawei se ridică la cifra de 2.5 milioane de utilizatori.

Toate aplicațiile disponibile prin intermediul AppGallery pot fi găsite și pe cel mai nou telefon lansat de Huawei – nova 9. Noul telefon vine cu un design extraordinar de elegant și ultra-ușor, cameră foto puternică, performanțe de top și o lungă durată de viață a bateriei. Acestea sunt doar câteva dintre elementele care fac din noul HUAWEI nova 9 un dispozitiv excelent.

 

Siguranță și versatilitate

AppGallery este o platformă care dispune de securitate și protecție la un nivel ridicat. Pentru contul fiecărui utilizator există un proces de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației. Cei de la Huawei au luat în calcul inclusiv dificultatea creării unui cont și au implementat un sistem nou de operare numit HarmonyOS prin care utilizatorii pot face acest lucru prin câțiva pași simpli.

În esență, AppGallery este un ecosistem inteligent și inovator. Aceste caracteristici le permit dezvoltatorilor să creeze experiențe unice pentru utilizatorii din întreaga lume. Strategia adoptată de cei de la Huawei se numește “1+8+N” și implică HMS Core (Huawei Mobile Services), un modul care le permite utilizatorilor să integreze aplicațiile pe dispozitive diferite pentru ușurarea folosirii și portarea diferitor date.

AppGallery, în primele trei piețe de aplicații la nivel global

Faptul că AppGallery dispune de 18 categorii diferite de aplicații pe care le oferă utilizatorilor, plasează platforma dezvoltată de Huawei în topul primelor trei piețe de aplicații din lume. Printre cele 18 categorii de aplicații se numără inclusiv cele de finanțe, navigare și transport, știri, social media și multe altele. Acest număr ridicat de categorii este realizat cu scopul de a satisface gusturile tuturor utilizatorilor.

Platforma de aplicații dezvoltată de Huawei este disponibilă în peste 170 de țări și regiuni. În total AppGallery are în prezent peste 550 de milioane de utilizatori activi lunar la nivel global. Pentru realizarea platformei gigantul chinez a colaborat cu 4 milioane de dezvoltatori, iar acest lucru s-a văzut în cifrele de la finalul anului 2020, care arătau peste 384,4 miliarde de descărcări prin intermediul AppGallery.

Cele mai căutate aplicatii din AppGallery

Cum era de așteptat, cele mai căutate aplicații din platforma celor de la Huawei sunt rețelele de socializare. Imediat după acestea urmează aplicațiile de Banking și cele de shopping. Însă una dintre categoriile principale ale platformei este cea a aplicațiilor de business. Huawei a listat rapid aplicațiile de business pentru a permite clienților din toate părțile Europei să beneficieze de o gamă largă de instrumente bancare mobile pe smcartphone-urile lor. Utilizatorii AppGallery pot găsi aplicații de banking precum: First Bank Romania, BCR, Banca Transilvania, Pago, BRD, 24Pay, George Banking, Raiffeisen Smart Mobile și multe altele.

Gigantul chinez a lansat și o variantă de portofel electronic, care este disponibil pe platforma AppGallery. „Curve” este o aplicație bancară care permite utilizatorilor să își gestioneze banii și conturile într-un singur loc. Această aplicație nouă face operațiunile bancare mult mai simple, sigure și oferă o transparență totală. Una dintre specificațiile foarte utile pentru utilizatori este actualizarea în timp real a cheltuielilor, lucru care face contorizarea banilor mult mai simplă.