Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată peste 3,178 milioane de lei pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor, pentru cererile depuse în luna ianuarie 2020, informează vineri instituţia.

Plăţile sunt aferente serviciilor prestate în luna decembrie şi în trimestrul IV a anului 2019.

Suma se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 52 de solicitanţi care au accesat această formă de ajutor de stat în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr.1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor, cu modificările şi completările ulterioare, precizează APIA.

În anul 2019, MADR a alocat în sectorul creşterii animalelor peste 72 de milioane de lei, scrie Agerpres.

Care este situaţia Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2020

În altă ordine de idei, APIA informa luni că fermierii români au depus până în prezent 70.960 de cereri unice de plată pentru o suprafaţă de 227.989 hectare, în cadrul Campaniei aferente anului 2020. Campania a demarat în data de 2 martie, iar ultima zi de depunere va fi 15 mai 2020.

Potrivit sursei citate, fermierii vor depune în perioada menţionată o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. În cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare de teren agricol cererea se depune la Centrele judeţene APIA, iar la Centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

“Depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2020 se va încheia la data de 15 mai 2020, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA. Fermierii sunt rugaţi pe această cale să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi conform invitaţiei primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2020”, se arată în comunicatul agenţiei de plăţi.