Apare o nouă fabrică în România

Apare o nouă fabrică în România! În 2024, România va găzdui prima fabrică de autobuze electrice din țară, marcând un moment istoric pentru industria auto românească.

BMC Truck&Bus, cu sediul în Ciorogârla, lângă București, va deschide o linie de producție dedicată autobuzelor electrice în prima jumătate a anului viitor, consolidând poziția țării în producția și exportul de autobuze în Europa.

Fabrica va avea capacitatea de a produce inițial 200 de autobuze electrice pe an, cu posibilitatea de a extinde producția la 7-800 de unități, în funcție de cereri.

Directorul executiv BMC, Silvia Colacea, a anunțat că fabrica din Ciorogârla va reprezenta prima unitate de producție de autobuze electrice din țară, transformând România într-un producător și exportator de autobuze. Compania intenționează să livreze aceste autobuze și pe piețele internaționale.

BMC Truck&Bus este deja recunoscută pe piața internă pentru furnizarea de mijloace de transport în comun, având un portofoliu extins de autobuze și microbuze livrate în ultimii 20 de ani. Până în prezent, BMC a furnizat 500 de autobuze electrice model Granton ZTE Smart Auto în România.

Noul autobuz ca reduce costurile cu până la 8%

Noul autobuz electric, denumit Eurobus Diamond, va fi fabricat în România și va oferi reduceri de costuri de 3-8% față de importul din China.

În privința prețului, Colacea a declarat că autobuzele produse local au fost vândute la un preț mediu de aproximativ 450.000 de euro pe unitate.

BMC a livrat deja autobuze în diverse orașe din România, inclusiv:

  • București
  • Constanța
  • Iași
  • Târgu-Mureș
  • Piatra Neamț
  • Craiova
  • Tulcea
  • Suceava
  • și este cunoscută pentru calitatea și fiabilitatea vehiculelor sale
autobuz electric
SURSA FOTO: economedia.ro

Fabrica va crea sute de locuri de muncă

Producția la Ciorogârla nu se va limita doar la autobuze, ci va include și unități mai mici, cum ar fi microbuzele electrice, care sunt tot mai solicitate în România pentru transportul elevilor și angajaților.

Fabrica se așteaptă să creeze aproximativ 200 de locuri de muncă în prima fază. Există, totuși, posibilitatea de a ajunge la 7-800 de angajați odată cu extinderea capacității de producție.

BMC Truck&Bus, controlată de familia Kilic, este un producător și distribuitor de autobuze cu o prezență semnificativă pe piața locală, contribuind la dezvoltarea industriei auto românești prin colaborarea cu furnizori locali.