Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au anunţat pe Facebook că specialiştii au realizat macheta sectorului de autostrada Ploieşti-Buzău. Cu ajutorul machetei, vor fi luate deciziile finale privind realizarea proiectului, precizează cei de la CNAIR.

„Prestatorul a realizat modelarea interactivă 3D pentru Autostrada Ploieşti – Buzău. Aceasta are ca scop prezentarea şi vizualizarea soluţiilor proiectate precum şi asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafaţa de teren necesară a fi expropriată, lucrările de artă proiectate, precum şi soluţiile de consolidare necesare. În unele cazuri modelarea 3D poate conduce la clarificarea constructibilităţii soluţiilor propuse, iar aceasta va fi utilizată în cadrul etapei de avizare a documentaţiei aferente Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Ploieşti – Buzău”, au anunţat reprezentanţii CNAIR.

Autostrada Ploieşti-Buzău va avea aproximativ 63 de kilometri. Conform planului, lucrarea ar putea fi deschisă la mijlocul acestui an şi va costa peste 12 milioane de lei. Acest tronson ar trebui finalizat până în 2024. Şoseaua va fi un sector din viitoarea autostradă A7, Ploieşti-Paşcani-Siret, care va lega Capitala de Moldova.

Încă o autostradă în lucru

Ministerul Transporturilor a emis luni ordinul pentru începerea lucrărilor la lotul 1 din autostradă. Cu această ocazie, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă s-a aflat în inspecție pe lotul 2 unde lucrările au început deja încă de anul trecut. Când se va putea circula pe această autostradă.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă s-a aflat în inspecție astăzi, 15 februarie 2021, pe loturile 1 și 2 ale autostrăzii A0, în contextul în care a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 din autostrada A0.

Astfel, ministrul transporturilor și infrastructurii, alături de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au înmânat ordinul de începere a lucrărilor pentru acest lot al Autostrăzii de Centură București.