În sezonul competițional al sporturilor cu motor care stă să înceapă, Pirelli se implică prin diferite parteneriate în nu mai puțin de 250 de campionate din peste 40 de țări. În mai mult jumătate dintre acestea Pirelli este unic furnizor de pneuri. Compania va furniza peste 720.000 de pneuri pentru toate activitățile de motorsport anul acesta, subliniindu-și statutul de producător de pneuri implicat cel mai puternic în motorsport atât la nivel național cât și internațional.
Pirelli are trei fabrici în lume unde se produc pneurile speciale de competiție: La Izmit, în Turcia, sunt produse anvelopele de Formula 1 și cele pentru raliuri, în timp ce în Brazilia și în România, la Slatina, se produc pneurile pentru competitiile GP2 și GT.
GP2 este rampa de lansare a tinerilor piloți către Formula 1, anul acesta cinci dintre piloții care au concurat în trecut în GP2 fiind prezenți în cea mai importantă competiție din lumea sporturilor cu motor, Formula 1. Competițiile din categoria GT, respectiv Seria GT Sprint, care se derulează împreuna cu Blancpain Endurance Series sunt destinate mașinilor sport de top precum cele fabricate de Audi, Jaguar, McLaren, Aston Martin, Corvette, BMW sau Porsche.
În noiembrie 2012, Pirelli a anunțat un nou plan de investiții în România pentru perioada 2013-2017, cu o valoare de 105 milioane de euro, din care 35 de milioane de euro sunt acordați de guvernul român ca ajutor de stat. Conform companiei, investiția este destinată creșterii capacității de producție a anvelopelor pentru autovehicule, segmentul premium, în cadrul Polului Industrial din Slatina. Cu ajutorul sumei menționate, va fi majorată suprafața fabricii de anvelope de la 180.000 de metri pătrați până la circa 200.000 de metri pătrați în 2017, precum și dezvoltării capacității de producție la 13 milioane de unități pe an. În prezent capacitatea instalată de producție este de circa 8,5 milioane de unități pe an și va atinge la sfârșitul lui 2013, 10 milioane. Totodată noul plan de investiții va creea până în 2017, 500 de noi locuri de muncă. Astfel, Pirelli România va număra, în 2017, 3.500 de salariați.
Investitia anunțată anul trecut se adaugă celei efectuată de Pirelli România începând cu anul 2005. În perioada 2005-2014, grupul Pirelli a investit în România 450 de milioane de euro.