Anunțul momentului pentru părinți și elevi! Când începe școala în format fizic? Sorin Cîmpeanu tocmai a anunțat

Joi după amiaza, ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut o declarație de presă de la Palatul Victoria, în cadrul căreia a vorbit despre elevii care se vor întoarce în băncile școlilor începând de luni.

Sorin Cîmpeanu a precizat că preșcolarii și elevii care locuiesc în localități unde rata de infectare este sub 3 la mia de locuitori se vor putea întoarce la școala în format fizic, fără a se mai ține cont de rata de vaccinare a personalului din școli.

”În urma consultărilor, este în curs de pregătire o hotărâre CNSU prin care este permisă prezența fizică în școli și grădinițe în localitățile în care rata de infectare este de sub trei la mie (…) fără a depinde de rata de vaccinare a personalului din învățământ.

De luni, toți copii din grădinițe și elevii vor putea merge la școală cu prezență fizică fără a ne mai raporta la rata de vaccianre a personalului din școli.”, a declarat acesta.

Modalitatea de testare a elevilor

Ministrul interimar al Educației a vorbit și despre modalitatea de testare a elevilor, subliniind că există o serie de prevederi care vor completa ordinul comun. Sorin Cîmpeanu a declarat că dacă un elev testat pozitiv la testul de salivă, acesta va face și un test PCR. În cazul în care acesta este negativ, elevul poate în continuare să meargă la școală.

”Avem o serie de prevederi care vor completa ordinul comun. Completarile vizează modalitatea de testare. Dacă testul de salivă este pozitiv și se face test PCR și este negativ, elevul va aduce testul negativ și poate continua. Dacă este pozitiv, rămâne la domiciliu 14 zile. La decizia scolii testele vor putea fi administrate acasă, de către părinți, sau în școală”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul interimar al Educației a mai spus că ”aceste teste vor ajunge în scoli in prima parte a saptamanii viitoare. În ziua de vineri copiii vor primi două teste.