Anunțul momentului pentrue elevi și profesori. Valeriu Gheorghiță a dat marea veste. Potrivit acestuia elevii de peste 16 ani ar putea fi vaccinaţi cu prioritate în etapa a treia, în contextul în care, cei din clasele terminale vin la şcoală chiar şi în şcenariul roşu.

În momentul de față această variantă este încă analizată, însă se pare că propunerea a venit din partea mai multor medici. De asemenea, acesta a mai adăugat că dacă vor fi suficiente doze, varianta ar putea fi pusă în practică.

“În condițiile în care vom avea, sigur, suficiente doze, evident că sunt o categorie importantă, având în vedere că sunt activi din punct de vedere social, ajung în clase, stau împreună, au examene. Da, este o situație pe care o luăm în calcul.” a declarat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

În ceea ce privește testarea din școli, ministrul Educației declara că numărul testărilor este foarte mic și cu este ceva care ”nu merge bine”.

“Testarea s-a făcut într-o proporție foarte mică. Din 1.150.000 de teste distrbuite s-au folosit doar 5000. În mod clar ceva nu merge bine.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Medicii susțin vaccinarea elevilor

Medicii au oferi și ei câte o părere legată de măsurile necesare pentru a preveni nfectările din rândul elevilor.

“Cred că este un punct important că adolescenții mai mari de 16 ani, care merg la școală chiar și în scenariul roșu să fie vaccinați pentru maladia COVID19.”, spune Diana Ionescu, director medical Spitalul Victor Gomoiu.

Medicul Adrian Marinescu a precizat că este greu de realizat acest proces, însă este neceasr.

“Sigur că cei care au o posibilitate mai mare de a transmite, cum sunt tinerii nu doar 16-18, pentru că tinerii transmit mai repede, sigur că ar trebui să fie vaccinați, dar e greu de realizat”. a declarat pentru Antena 3, Adrian Marinescu, medic la Institutul Matei Balș din Capitală.

De menționat este faptul că, de la debutul pandemiei și până în prezent, peste 50 de mii de copii şi tineri au fost confirmaţi cu SARS-CoV-2.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea