Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, consideră că, având în vedere evoluţia negocierilor din coaliţia de guvernare, România ar putea avea un Guvern stabilit până de Crăciun.

Rareş Bogdan a explicat că anumite probleme, precum cea a secretarilor de stat şi pe companii au fost deja rezolvate, iar acum se discută intens pe o serie de alte proiecte.

“Noi ne-am dori să avem un Guvern până de Crăciun. Ceea ce puțină lume credea, s-a întâmplat ieri. S-a schițat o formulă de Guvern, iar Florin Cîțu a primit un boost pentru a începe o nouă guvernare.

S-a rezolvat și problema secretarilor de stat și pe companii, acum se discută foarte mult de proiecte, de proiecte pe bani europeni, vorbim despre spitale, școli, autostrăzi”, a declarat Rareş Bogdan pentru postul de televiziune Digi24.

Noi tensiuni între Rareş Bogdan şi Ludovic Orban

Nu este totul însă lapte şi miere în toiul acestor negocieri. Cu doar o zi în urmă, Rareş Bogdan comenta pe tema Biroului Politic Naţional pe care mulţi lideri liberali din teritoriu şi-ar fi dorit să-l organizeze pentru a-i cere socoteală lui Ludovic Orban.

Liderul liberal chiar părea să îi dea un ultimatum lui Orban, care era astfel aşteptat să ofere explicaţii cu privire la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR şi cedarea anumitor ministere râvnite de PNL.

“Este o chestiune de normalitate, noi ne dorim ca liderii PNL să fie informați despre stadiul negocierilor. Pur și simplu, noi suntem oameni responsabili și ne bucurăm că discuțiile pe marginea programului de guvernare merg foarte bine, se mișcă foarte rapid, iar acesta este un lucru foarte bun.

S-a discutat și partea politică și este important pentru întreg partidul, cu atât mai mult cu cât a ieșit fum alb la negocierile de ieri, să știm exact în ce etapă ne aflăm și ce va urma din acest punct încolo. Cu respect pentru Ludovic, dar aici este vorba despre o discuție în partid, avem un partid mare, un partid viu, iar liderii PNL doresc să știe ce anume s-a negociat.

Domnul Ludovic Orban are dreptul de a convoca BPN-ul, la fel cum acest drept îl are și Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, dar și o treime din membrii BPN. Sunt organizații mari din Transilvania, din Sudul țării care doresc să știe ce s-a negociat și cum vom merge mai departe. Nu este nimic războinic, nu înțeleg de ce această agitație, aici este vorba doar despre o discuție în cadrul partidului”, a declarat, sâmbătă, Rareş Bogdan pentru stiripesurse.ro.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea