„Cred că nu este corect să încercați să o rezolvați cu ”sau„ când se poate rezolva cu un ”și”, a declarat Bourla pentru ABCnews.

Cu milioane de americani care pot primi de acum a treia doză de vaccin Pfizer, optimismul lui Bourla punctează ceea ce a devenit subiect de polemici în rândul comunității științifice: cine și când are nevoie de o a treia doză.

„Nu e vorba aici dacă să oferim a treia doză sau să oferim primele doze altor persoane. Cred că răspunsul ar trebui să fie: „Să oferim atât a treia doză, cât și primele doze pentru alte persoane”, crede șeful Pfizer.

Directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA, Rochelle Walensky, a declarat vineri că recomandă a treia doză de vaccin pentru lucrătorii vulnerabili din mai multe domenii, cum ar fi cadrele medicale și profesorii, pentru a proteja lucrătorii din domeniile esențiale și minoritățile. Anunțul său a venit în contextul în care un comitet consultativ de experți a votat pentru inocularea cu a treia doză a unei categorii mai restrânse de oameni.

”Așteptăm cu nerăbdare să putem vaccina toate aceste persoane vulnerabile, astfel încât să putem pune capăt acestei pandemii”, a declarat Bourla.

SUA va oferi a treia doză de vaccin Pfizer pentru cetățenii de peste 65 de ani, adulții cu comorbidități și pentru cei din prima linie, care lucrează în condiții riscante.

Dezbaterile pe tema unei a treia doze a avut loc pe fondul creșterii variantei Delta, și in timp ce OMS și-a reluat apelul la un moratoriu asupra vaccinării cu a treia doză, în contextul în care multe țări încă se luptă să ofere prima și a doua. doză.