Ministrul Educaţiei vine cu un anunţ important pentru toţi elevii din România, forţaţi să ia o vacanţă suplimentară în urma deciziei autorităţilor!

Ministrul Educaţiei: Vacanţa elevilor din aceste zile va fi recuperată în luna ianuarie 2022

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că cele două săptămâni de vacanţă suplimentară urmează să fie recuperate în luna ianuarie a anului viitor, cel mai probabil. Este vorba despre perioada 25 octombrie – 5 noiembrie, când autorităţile au decis ca elevii să stea acasă, în încercarea de diminuare a infectărilor cu COVID-19. Elevii de gimnaziu şi liceu vor merge la scoală între 3 şi 14 ianuarie 2022, iar cei din ciclul primar între 10 şi 14 ianuarie.

“Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat Sorin Cîmpeanu pentru educatieprivata.ro.

“Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2”

Şeful de la Ministerul Educaţiei mai afirmă că cele două săptămâni de vacanţă suplimentară reprezintă maximul ce poate fi recuperat astfel încât să nu se dea peste cap calendarul examenelor de anul viitor.

În plus, Cîmpeanu a mai explicat că pe 5 noiembrie se va putea analiza în mod corect situaţia epidemiologică şi să se ia cele mai bune decizii.

“Nu se pierde nicio zi de școală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in așa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri.

Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului școlar, așa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 și așa cum am anunțat deja public.

Data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situație certă din punct de vedere epidemiologic și nu supoziții. Înțelegem pierderile din cauza lipsei de predictibilitate însă situația epidemiologică numai predictibilitate nu ne oferă”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.