“Este o minciună notorie şi nimeni nu se gândeşte la aşa ceva. Singurul lucru pe care îl dorim este să obţinem cât mai multe drepturi pentru voi” – a declarat Vucic, adăugând că soluţia nu este la orizont, dar speră să “fie în următorii 10 sau 20 de ani”. Vucic a declarat că atunci când va avea ceva de comunicat în legătură cu acordul cu Pristina, “nu va comunica la Belgrad, ci la Kosovska Mitrovica”. Vucic a subliniat că nu doreşte să modifice frontiera, ci drepturile sârbilor din Kosovo.
“Doresc să obţin pentru voi toate drepturile – dreptul la viaţă, la libertate, la muncă, la învăţământ, la liberă circulaţie, dar pentru toate aceste drepturi trebuie să acceptăm compromisul” – a declarat Vucic, adăugând că nu va ezita să apere poporul sârb, dacă va fi atacat oriunde în Kosovo. “Tuturor celor care cred că poporul sârb poate fi atacat le spun că Serbia nu va permite asta niciodată” – a declarat Vucic, adăugând că Serbia doreşte să-şi apere poporul, ţara şi instituţiile, să apere pacea şi să încerce să construiască o punte a prieteniei cu albanezii şi să ajungă la un acord.

“Trebuie să trăim împreună şi unii lângă ceilalţi. Cândva, cineva va trebui să ajungă la un acord cu albanezii. Nu va fi o soluţie uşoară, nici pentru ei, nici pentru noi” – a declarat Vucic, adăugând că “promite că nu va permite nimănui să folosească armele împotriva sârbilor kosovari”. Vucic a spus că nu va permite nimănui să umilească Serbia, dar soluţia de compromis presupune ca fiecare parte să câştige ceva. Vucic a mulţumit sârbilor din Kosovska Mitrovica că apără “existenţa sârbilor în Kosovo” şi nu renunţă.

“Obligaţia mea este să spun că la bine şi la rău Serbia va fi mereu lângă poporul sârb din Kosovo” – a declarat Vucic. În timpul discursului, Vucic a spus că fostul preşedinte al Iugoslaviei, Slobodan Milosevic, a fost un mare lider al poporului sârb, dar dorinţele Serbiei de atunci nu erau reale şi Serbia nu şi-a dat seama că nu este singură în lume şi că fără lume nu se poate şi pentru aceasta a plătit scump”, se arată într-o analiză a cotidianului francez Le Point, preluată de Rador.