Este informația momentului despre cea de-a treia doza de la Pfizer. S-a aflat ce se întâmplă dacă îți faci cea de-a doză suplimentară de vaccin Pfizer. Potrivit unui studiu, aceasta a treia doză de vaccin scade semnificativ riscul de contaminare cu SARS-CoV-2. Deci veștile sunt extrem de importante. Doza suplimentară de vaccin Pfizer scade semnificativ riscul de contaminare cu SARS-CoV-2.

A treia doză administrată din vaccinul anti-Covid dezvoltat de Pfizer şi BioNTech îmbunătăţeşte semnificativ protecţia împotriva contaminării cu SARS-CoV-2 şi a unei forme grave de boală la oamenii cu vârste de peste 60 de ani, în comparaţie cu cei care au primit două doze, arată un studiu realizat în Israel.

Rezultatele studiului au fost publicate duminică de Ministerul israelian al Sănătăţii, conform news.ro

Ele au fost prezentate joi la o întâlnire a consiliului de experţi în vaccinare din cadrul ministerului şi publicate online duminică, însă detaliile studiului nu au fost dezvăluite.

Concluziile sunt aceleaşi cu ale unei statistici realizate separat de Maccabi, furnizor de servicii medicale care administrează doza suplimentară în ţară.

Detalii importante despre a treia doză de vaccin

Despre aceasta a treia doza a dat detalii și cunoscutul doctor Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA. Expertul american a spus că administrarea unei a treia doze mai devreme de 8 luni ar putea avea efecte nedorite. Fauci afirmă că oamenii ar trebui să dea sistemului imunitar o şansă să se “maturizeze” înainte să se grăbească la o nouă vaccinare.

Oficialii din sănătate şi experţii medicali din Statele Unite au spus clar că majoritatea americanilor eligibili pentru a fi vaccinaţi împotriva noului coronavirus ar trebui să primească o doză suplimentară abia la 8 luni după cea de-a doua.

„Cred că asta ar putea învinge scopul şi din acest motiv am ajuns la opt luni”, a declarat Anthony Fauci pentru MSNBC.

Sursa foto: INQUAM Photos, George Călin