Problemele de sănătate ale lui Charles, pun probleme prințului William

Regele Charles urmează un tratament pentru un tip de cancer nedezvăluit publicului, iar prognosticul său pare să fie pozitiv din toate relatările apărute până acum în presă, transmite Yahoo News.

Acestea fiind spuse, diagnosticul de cancer este devastator și, la 73 de ani în septembrie 2022, Charles a avut deja un început de domnie mult mai târziu decât mama sa, regretata regină Elisabeta, care a urcat pe tron la vârsta fragedă de 25 de ani.

Charles a avut poate cea mai lungă ucenicie din lume, stând în poziția de al doilea la comandă timp de aproape 74 de ani. El este și cel mai longeviv Prinț de Wales din toate timpurile. Chiar și cu o sănătate perfectă de acum încolo, Charles nu se va bucura de o domnie de 70 de ani, așa cum a făcut-o mama sa. Dacă Charles ar sărbători un Jubileu de Platină, marcând 70 de ani pe tron, așa cum a făcut-o răposata Majestate în iunie 2022, ar avea 143 de ani.

Prințul William a știut întotdeauna că nu va avea la dispoziție 73 de ani pentru a se pregăti să devină rege după ce va deveni Prinț de Wales, dar veștile despre starea de sănătate a tatălui său l-au făcut fără îndoială să se întrebe dacă perspectiva de a urca pe tron s-ar putea întâmpla mult mai devreme decât anticipase inițial.

Regele Charles III, Marea Britanie, Casa Regala
SURSA FOTO: Dreamstime

Perspectiva că vor urca pe tron le provoacă o anxietate intensă

Atât Prințul, cât și Prințesa de Wales simt o „anxietate intensă” în a deveni rege și regină, pe fondul problemelor lui Charles în ceea ce privește cancerul, a declarat Tina Brown, autoare regală, potrivit The Mirror. Din păcate, și Kate se luptă cu cancerul, după ce a anunțat public diagnosticul pe 22 martie. La fel ca socrul ei, tipul și stadiul specific al cancerului nu au fost dezvăluite publicului.

„Vestea cancerului lui Charles i-a pus pe William și Catherine în apropierea înfricoșătoare a urcării pe tron”, a scris ea în The New York Times. „Perspectiva aceasta, mi s-a spus, le provoacă o anxietate intensă.”

Charles continuă să urmeze un tratament și se pare că plănuiește o vizită regală în Australia mai târziu în acest an.

„Unii cred, totuși, că dacă Charles și Kate ar fi permanent marginalizați, forțați să joace roluri mult reduse pe termen lung din cauza provocărilor de sănătate, o regență a prințului William ar părea cu disperare lipsită de personalitate”, a declarat Tom Sykes, corespondent regal pentru The Daily Beast.

„Oficialii sunt la fel de ocupați ca întotdeauna. Nu se pune problema ca deciziile să fie luate de altcineva în afară de rege”.