Actorul Ed O’Neill, care l-a interpretat pe Al Bundy, renunță la titlul de doctor onorific

Actorul Ed O’Neill, „Al Bundy” din serialul de comedie „Familia Bundy”, a făcut în aceste zile un anunț important. El vrea să renunțe la titlul onorific de doctor primit de la universitatea absolvită. Motivul este unul surprinzător.

Titlul onorific a fost primit de către Ed O’Neill, în urmă cu 10 ani. Actorul, care are acum frumoasa vârstă de 77 de ani, a primit această onoare de la fosta sa universitate din Ohio. Recent, el a anunțat că vrea să renunțe la acest titlu.

De ce a ales asta? Se pare că noul președinte ultraconservator al universității este un susținător al lui Donald Trump. Prin gestul său, Ed O’Neill vrea să protesteze împotriva celui care are mari șanse să devină președintele SUA pentru a doua oară.

Actorul a anunțat „nu-l mai vreau”, vorbind despre doctoratul onorific de la Universitatea de Stat Youngstown (YSU). El a făcut declarația chiar pentru ziarul respectivei universități.

Mai precis, motivul acestei decizii pare să fie noul președinte al universității, fostul congresman Bill Johnson, în vârstă de 72 de ani. Johnson, este un republican arhiconservator și aliat apropiat al lui Donald Trump (77 de ani). El a fost cunoscut pentru votul său din 2020, când a susținut invalidarea rezultatelor alegerilor prezidențiale.

Declarațiile actorului actorului Ed O’Neill

Vă prezentăm ce a declarat O’Neill pentru ziarul universitar YSU. În primul rând, el a numit instituția drept „Universitatea Trump”.

„Am un doctorat onorific pe care îl voi da înapoi. O să sun înainte la Universitatea YSU Trump, să anunț că-l returnez. Cred că mulți oameni gândesc așa și spun astfel instituției!”, a spus actorul.

Ed O’Neill, originar din Ohio și fost jucător de fotbal american pentru echipa universității, solicită concedierea consiliului de administrație al instituției:

„Ei susțin că nu a fost o decizie politică. Bineînțeles că a fost! Ar fi bine să găsească persoana potrivită pentru job, care este considerată potrivită de majoritatea profesorilor, studenților și populației”, a adăugat el.

Crește nemulțumirea în urma numirii lui Johnson. Acest lucru se întâmpla mai ales pentru că trei dintre membrii consiliului de administrație l-au sprijinit pe Johnson cu donații electorale. În ciuda protestelor studențești masive, fostul politician a fost confirmat, printr-un vot de 8 la 1.