Ikea a anunțat că dorește să devină o companie complet circulară, cu un impact pozitiv asupra mediului până în anul 2030, motiv pentru care a venit cu o nouă inițiativă. Concret, clienții vor putea să rescumpere mobilierul cumpărat de la comerciantul suedez.

Inițiativa va fi derulată în 27 de țări, începând din 24 noiembrie și va ține până pe 3 decembrie. Clienții care apelează la această metodă vor primi vouchere pe care le vor putea cheltui în magazinul Ikea.

Ce valoare au voucherele

Potrivit Reuters, voucherele pot avea diferite valori, în funcție de bună starea pieselor de mobilier. Astfel, clienții cu mobilier aproape nou, care nu prezintă zgărieturi, vor primi un voucher echivalent cu 50% din prețul inițial al obiectului.

Clienții care vin cu piese de mobilier aflate în stare foarte bună, cu zgărieturi minore, vor primi un voucher în valoare de 40% din prețul inițial al produsului.

Dacă piesele de mobilier prezintă multe zgărieturi, atunci clientul va primi un voucher în valoare de 30% din prețul inițial.

Ikea menționează că piesele de mobilier trebuie aduse la magazin complet asamblate, ceea ce face transportul până la magazin puțin mai greu, notează BBC.

Mai mult decât atât, gigantul suedez a subliniat că obiectele de mobilier care nu vor putea fi revândute vor fi reciclate sau donate.

Până în 2021, IKEA intenționează ca în fiecare din magazinele sale să existe zone dedicate unde oamenii își vor putea revinde mobilierul vechi și să găsească mobilier reparat sau recondiționat.

Ikea va deschide un magazin second-hand

La mijlocul lunii septembrie, Ikea a anunțat că va deschide, în decursul acestui an, primul său magazin cu mobilă second hand recondiționată. Magazinul va fi deschis în Suedia.

Magazinul Ikea va fi deschis în primul mall ce vinde doar marfă second hand, situat în orașul suedez Eskilstuna.

Ikea anunțase anterior că va începe să închirieze și să recicleze mobilă în magazinele sale pe plan global, ca parte unui efort de a deveni o afacere mai prietenoasă cu mediul, potrivit publicației suedeze The Local, citată de g4media.ro.

Mișcarea Ikea vine pe fondul unei tendințe tot mai pronunțate în Europa de protecție a mediului, o mișcare susținută de Comisia Europeană și care va impune standarde companiilor.