Prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook, Poliţia Română recomandă tuturor cetăţenilor să evite pe cât posibil folosirea bancnotelor în această perioadă, pentru a evita eventuala răspândire a coronavirusului. “Pentru siguranța ta, alege plata cu cardul!”, transmit poliţiştii.

“În perioada COVID-19, recomandăm și distanțarea de cele mai populare chipuri din România: cele de pe bancnote.

Ele trec prin zeci de mii de mâini înainte de a ajunge la tine. Pentru siguranța ta, alege plata cu cardul!

#PolițiaRomână #PlăteșteCuCardul #IzoleazăRiscurile”

Tot mai multe autorităţi încurajează folosirea cardului în această perioadă

Mesaje similare au venit din mai multe părţi. Chiar şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, le recomanda pensionarilor să opteze pentru plata pensiilor pe card, atât din motive de siguranţă, cât şi pentru a micşora timpul de aşteptare a banilor în fiecare lună.

Pensiile vor fi asigurate la timp. Rulăm mai multe scenarii şi discutăm şi despre posibilitatea decalării în sensul de plată mai devreme a pensiilor şi mă refer la cele prin Poştă. Se vede în această perioadă diferenţa între cei care primesc pensiile pe card şi cei care primesc prin poştă, în sensul în care sunt avantajaţi cei care le primesc pe card, prin faptul că nu au expunerea de care se tem unii dintre dânşii faţă de orice posibilă contaminare.

Pensiile vor fi acordate la timp. Cele de pe card intră pe card aşa cum era prevăzut, cele prin poştă vor fi livrate de poştaşi şi graficul este ţinut sub o atenţie strictă de către mine şi de către directorul Poştei Române. Nu am motive să cred că vor fi întârzieri”, spunea ministrul în urmă cu o săptămână.