Sistemul de etichetare a anvelopelor în Uniunea Europeană se schimbă pentru a le promova pe cele mai eficiente din punctul de vedere al consumului de combustibil. În plus, etichetele vor fi mai vizibile pentru consumatori.

Uniunea Europeană îşi actualizează normele privind etichetarea pneurilor sub aspectul performanţei lor energetice şi extinde totodată domeniul de aplicare al acesteia la pneuri pentru vehiculele grele.

Etichetele vor fi afişate în mod mai vizibil pentru consumatori şi vor include informaţii cu privire la aderenţa pe zăpadă şi pe gheaţă.

Noile cerinţe privind afişarea etichetei, inclusiv pentru vânzarea la distanţă şi vânzările pe internet vor îmbunătăţi vizibilitatea sa pentru consumatori şi vor garanta că aceştia sunt pe deplin informaţi atunci când iau decizii de cumpărare. Regulamentul prevede şi obligaţia de a înregistra pneurile într-o bază de date a produselor.

Măsurile vor aduce beneficii consumatorilor care vor putea face alegeri în cunoştinţă de cauză cu privire la siguranţa şi eficienţa consumului de combustibil ale pneurilor, preciza ministrul român al Energiei, Anton Anton.

”În primul rând vom şti mai clar ce fel de pneuri vom utiliza şi vom şti mai clar din două puncte mai de vedere: al aderenţei şi al modului de realizare a rulării, ceea ce înseamnă că vom şti care pneuri vor fi mai bune din punct de vedere al consumului de combustibil şi, doi, vom şti care pneuri vor fi mai zgomotoase sau mai puţin zgomotoase, şi asta iar contează din punct de vedere al mediului.”, a spus ministrul Energiei.