Președintele României Klaus Iohannis este optimist cu privire la învățământul în perioada pandemiei de coronavirus. Șeful statului le-a transmis elevilor și studenților că în perioada următoare, prin proiecte clare și bine gândite, vor fi identificate „cele mai bune soluții pentru recuperarea oricăror decalaje acumulate”.

Anunțul a fost făcut pe fondul Zilei Internaționale a Elevului și Studentului. Potrivit președintelui, situația epidemiologică a dus la schimbări majore în educație, iar deși lipsa contactului direct dintre profesor și elevi crează o serie de nemulțumiri, Iohannis are încredere în elevii și studenții români.

„Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Elevului și Studentului într-un context dificil pentru cei care învață.

Din nefericire, situația epidemiologică actuală ne obligă să derulăm activitatea educațională on-line, iar lipsa contactului direct cu profesorii și colegii poate fi adesea demotivantă.

Știu însă, dragi elevi și studenți, că aveți capacitatea de a vă adapta rapid oricărui nou mediu și sunt convins că veți depăși cu bine și această perioadă dificilă, în care eforturile tuturor sunt canalizate spre protejarea sănătății întregii comunități”, a transmis Klaus Iohannis, într-o postare pe pagina de socializare.

Se vor găsi cele mai bune soluții

Totodată, șeful statului a mai subliniat faptul că are încredere totală în elevii și studenții români și le-a făcut și o promisiune acestora. Președintele anunță noi proiecte pentru a găsi cele mai bune soluții având în vedere situația dificilă cu care ne confruntăm de luni de zile.

„Contez în continuare pe voi și am încredere că ceea ce veți învăța acum vă va folosi în viitor pentru a putea construi o lume mai bună.

Vă asigur că în perioada următoare, prin proiecte clare și bine gândite, vom identifica cele mai bune soluții pentru recuperarea oricăror decalaje acumulate. Vă doresc mult succes! La mulți ani!”, a mai adăugat șeful statului.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea