Președintele Klaus Iohannis a vorbit în cadrul conferinței de presă de miercuri despre începerea școlii. Acesta a menționat că noul an școlar va începe pe data de 14 septembrie. Aflat la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a declarat că decizia de a deschide școlile nu este una ușoară dar este corectă și necesară.

Șeful statului a menționat că există anumite localități în care școala va începe exclusiv online.

Acesta le-a transmis părinților că trebuie să le spună copiilor că acest an școlar va fi puțin mai diferit față de ceilalți ani din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mult decât atât, acesta i-a încurajat pe părinți să-și trimită copiii la școală.

Șeful statului a mai spus că, dacă măsurile impuse de autorități vor fi respectate, vom putea trece împreună peste acest moment mai puțin plăcut.

Întreaga declarație a președintelui Klaus Iohannis

”Scoala incepe pe 14 septembrie. Avem doar cateva localitati unde se va desfasura exclusiv online. Autoritatile au implementat o serie de proceduri pentru a limita riscul raspandirii coronavirusului, dar eficienta lor depinde in buna parte de colaborarea cadrelor didactice, a parintilor si evident a elevilor.

Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar e foarte important sa constientizam ca prin respectarea regulilor de baza, fiecare contribuie la siguranta intregii comunitati. Limitarea accesului la educatie are consecinte negative majore pentru generatiile tinere si ne afecteaza tuturor viitorul.

Decizia de a deschide scolile, desi nu este una usoara, este corecta si necesara. Ma adresez parintilor preocupati si ingrijorati de cum vor evolua lucrurile din 14 septembrie.

Va incurajez sa-i trimiteti pe copii la scoala si sa le explicati ca pentru un timp scoala va fi diferita, dar daca respectam cu toti regulile, vom depasi cu bine acest moment”, a declarat președintele Klaus Iohannis.