RCS&RDS, cunoscut prin faptul că era furnizorul de electricitate cu cele mai mici preţuri pentru clienţii casnici, a majorat substanţial preţurile în noua ofertă pe care o propune.

La Digi Energy, prețul propriu de furnizare a energiei electrice în cadrul ofertei tip pentru clienți casnici (preț de listă) este de 0,255 lei/KWh, fără TVA, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, fără TVA, scrie Economica.net.

Dacă ești deja client Digi la serviciul de televiziune prin cablu Digi TV și/sau la serviciul de internet fix Digi Net, beneficiezi de prețul de 0,230lei/KWh, fără TVA-preț de furnizare, la care se adaugă taxa de rezervare de 0,2 lei/zi, făra TVA, se arată pe pagina de internet a furnizorului.

În oferta veche, compania avea un preţ pentru energie de doar 0,19 lei/kWh (scădea la 0,18 lei pentru cei care sunt abonaţi la alte servicii Digi), fără tarifele de transport, distribuţie şi taxe, la care se adaugă un abonament de 0,20 lei pentru fiecare zi de consum.

Aşadar, RCS&RDS a operat o majorare de 34% a preţului energiei electrice în oferta sa,  fie ca urmare a creşterii preţurilor din ultimele luni din piaţa de energie, fie din cauza efectelor apariţiei preţurilor reglementate pentru următorii trei ani.